Політична джинса з’являється навіть на розважальних сайтах

Мережа міських сайтів “В городе” – це інформаційно-розважальні ресурси дев’яти міст України, на яких публікуються “новости города, афиша, поиск работы, справочники города”.  Принаймні, такими ці сайти були допоки деякі політики не почали передвиборчу агітацію.

Раніше на них розміщували інформацію, яка стосувалася безпосередньо міста і могла стати в нагоді його мешканцям або гостям. Тепер же до цих новин додалися ще й статті про надзвичайні досягнення та гучні обіцянки політичних партій або окремих політиків. При чому, не всіх політиків, а лиш “обраних” – Віктора Ведмедчука, Наталії Королевської, представників Партії регіонів. Тож, стрічка міських новин зараз може виглядати так:

Або так:

Як бачимо, одній і ті ж статті передруковують на сайтах різних міст. І зовсім неважливо, що жодного відношення до місцевих новин вони не мають. Наприклад, в розділі “Події” на сайті Києва читаємо, що “одне з першочергових завдань держави – створення попиту на вітчизняні вагони”, – про це заявила Наталія Королевська на брифінгу в Кременчуку після відвідування Крюківського вагонобудівельного заводу.

Під всіма подібними статтями стоїть тег “політика“. До січня цього року  матеріали з відповідною позначкою напряму стосувалися міста і з’являлися на сайті вкрай рідко – раз на 2-4 місяці. Наприклад, 27 грудня 2011 вийшла стаття про те, що владі вдалося покращити в Києві за рік. Попередній матеріал з тегом “політика” датований аж 24 червням.

Ситуація змінилася 20 січня 2012. Тоді на сайті опублікували першу статтю про Наталію Королевську. Відтоді матеріали про неї почали з’являтися щотижня.

В березні до Королевської приєдналася Партія регіонів на чолі з Миколою Азаровим.

А в травні компанію їм склав Віктор Медведчук.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *