На Херсонщині депутат назвала журналістку «шісткою» й заборонила зйомку (+ВІДЕО)

Кандидат в народні депутати від Комуністичної партії, депутат Катерина Самойлик заборонила журналістці, члену НСЖУ, Тетяні Жученко бути присутньою на заході і проводити фото- і відеозйомку. Про це повідомляє інтернет-видання «Херсонские вести».

Інцидент трапився 8-го серпня під час зустрічі пані Самойлик із мешканцями села Мирне Каланчацького району Херсонської області.

За словами Тетяни Жученко, під час виступу депутата вона почала знімати пані Самойлик на мобільний телефон. Побачивши це, селищний голова підійшов до Катерини Самойлик та «щось повідомив їй пошепки». Після цього народний депутат України сказала, що вона себе знімати не дозволяє, тому що ще діючий депутат і для проведення її фіксації потрібно брати спеціальний дозвіл.

Звернення до журналістки – 1:00

«Вона сказала мені, що її знімати за Законом забороняється, назвала мене “шісткою” Партії регіонів. Після цього до мене підійшов чоловік кремезної статури і закрив камеру телефону», – розповіла Тетяна Жученко.

Журналістка припускає, що таку реакцію депутата могла спричинити публікація її статті в районній газеті «Слава праці» під назвою «Катерина Самойлик згадувала про минуле, але забула про сьогодення». Цей матеріал пані Жученко написала за завданням головного редактора Галини Єрмешко до Дня одного з сіл району. Як відзначає журналістка, з цієї статті редактор районної газети без узгодження з автором викреслила всі негативні моменти стосовно Катерини Самойлик.

Тетяна Жученко готує заяву до прокуратури щодо перешкоджання журналістській діяльності.

«Вибори та ЗМІ» намагалися отримати коментар Катерина Самойлик. Депутат не відповідає на телефонні дзвінки за номером, який вказаний на її офіційному сайті.

Відзначимо, що відповідно до статті 307 Цивільного кодексу України журналіст не потребує дозволу на зйомку публічного заходу: «Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *