Олег Дейнека йде в депутати

Екс-ведучий проекту розслідувань «Гроші» («1+1»), журналіст Олег Дейнека висунув себе кандидатом у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 187 Хмельницького. Цю інформацію зазначено на сайті Центрвиборчкому.

Мета Дейнеки – продовжити розслідування в іншому форматі та іншому статусі. «Після звільнення (з “1+1”. – ТК) щомісяця приїжджав і розслідував, з якими проблемами стикаються мешканці міста й області. Особисто знаю, як місцеві депутати заради грошей наражають виборців на реальну небезпеку здоров’ю і життю», – зазначив кандидат у своїй програмі. Щодо фінансового забезпечення виборчої кампанії, кандидат відзначив, що розраховує лише на себе.

Він відзначив, що звільнення з «1+1» позначилося на резонансності розслідувань. «Працювати на телебаченні у мене можливості немає. Жодний інший канал не дав можливості виходити такому ж проекту, як “Гроші”. Якщо хмельниччани повірять мені, я продовжу вести розслідування в іншому форматі – політичному. Зміниться статус і формат, а по суті буде робота яка була», – сказав Олег Дейнека. При цьому він уточнив, що не звертався з пропозиціями до керівництва каналів, оскільки «вони самі мали проявити зацікавленість».

Як розповів Дейнека у коментарях «Телекритиці», оприлюднювати матеріали розслідувань нині він має можливість на сайті заснованого ним інформагентства «Новини України» та в ефірі хмельницького «33-го каналу». «Враховуючи те, як зі мною вчинив канал, я змушений був займатися агенцією. Зараз я продовжую розслідування, які проводилися раніше. Не завжди влада готова йти на те, щоб вирішити якийсь конфлікт, виправити свої помилки. І, щоб по максимуму допомагати людям, потрібні відповідні повноваження», – сказав журналіст.

Він додав, що не залишив розслідування, що стосуються діяльності губернатора Хмельницької області Василя Ядухи.

«Губернатор Хмельницької області, через якого мене звільнили, збирався пройти на виборах і робив заяви, що балотуватиметься як міський кандидат в 187-му окрузі. Дізнавшись, що в цьому окрузі йду я, він так і не наважився на це. Натомість іде його соратник, який фігурував у розслідуванні про водоканал», – розповів Олег Дейнека.

Його конкурентами на 187-го окрузі будуть гендиректор ТОВ «Агротехторг» Ігор Бойченко, нардеп Олександром Слободян, начальник облуправління культури, туризму і курортів Ірина Трунова та секретар обкому КПУ Дмитро Мельник.

Як повідомляла ТК, про звільнення ведучого проекту «Гроші» стало відомо у січні 2012 року. «1+1» відсторонив його через сюжети про Василя Ядуху, якого підозрюють у корупційних діях. Канал провів службове розслідування щодо діяльності ведучого і оголосив Олегу Дейнеці догану, а також вирішив, що він продовжить працювати ведучим програми «Гроші», але сюжетів більше не готуватиме. 27 грудня останній випуск «Грошей» у 2011 році вийшов в ефір «1+1» без ведучого, який відмовився вести програму. Нині проект ведуть самі журналісти.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • Місто називається ХмельницькИЙ.
    А не Симфероп, Кий та Дніпропетр 🙂

  • Пане Дейнеко, спустіться з неба на землю. Якщо немає роботи, не треба думати, що на такого геніального журналіста, як Ви, одразу накинуться Шевченки, Усови, Ткаченки, Бородянські, Богуцькі та з відкритою душею запропонують Вам місце на каналі. Інколи треба і самому постаратися. Шкода, що Ви пішли таким шляхом – у політику, а не залишилися журналістом. Ну що ж, удачі.

  • Дейнека вже не знає як пропіаритися. Збирається продовжувати розслідування але в якості депутата. А можна дізнатися які розслідування провів пан Дейнека особисто? Не з командою Грошей, а особисто? А ніяких. Останнє гучне розслідування – про лікаря Суходолю, де пан Дейнека красиво піариться на смерті людини і всих називає корупціонерами. Для таких “розслідувань” статусу депутата не треба. Достатньо статусу дрібного писаки районного маштабу. Так шо не рвіть пупок, Олеже.

  • Анонімусс—-він давно по землі ходить і риется в тому гавні яке ми вибрали—-можеш і ти попробувати піднятись в небеса як і він.Но думаю –кишка тонка.Я за Дейнеку –при одній умові—-зміна системи(верховенство бюрократії над законом—на верховенство права над бюрократіею).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *