Партія регіонів витратила найбільше на агітацію на білбордах

За першу половину липня найбільше на зовнішню рекламу для передвиборчої агітації витратила Партія регіонів – 8 млн. гривень. Про це повідомив президент групи SA Political Communications, керівник Асоціації зовнішньої реклами України Артем Біденко, посилаючись на моніторинг компанії Doors Consulting, пише «Тиждень.ua».

Окрім цього, згідно з моніторингом, за його словами Комуністична партія витратила 6 млн, Віктор Медведчук – 5 млн., «Україна вперед!» Наталії Королевської та УДАР Віталія Кличка по 2,5 млн. Реклама опозиції обійшлася ж у 1 млн 250 тис грн.

За словами пана Біденка, під час моніторингу було нараховано не менше 3000 площин реклами Партії регіонів, близько 2500 – Комуністичної партії, 1170 – партії «Україна-вперед!», 2000 – Віктора Медведчука, 707 – опозиції. Партія «Удар» лише розпочала розміщення реклами 15 липня, тому, як зазначив Артем Біденко, кількість щитів нараховувала на момент моніторингу 81. «Я б оцінив кампанію до кінця липня в 1000 площин», – сказав він.

За словами експерта, на телевізійну рекламу в середньому політичні партії витрачають втричі більше коштів: «Однак тут не враховується джинса, проплачені новини тощо». При цьому Артем Біденко наголошує, що партії проводять рекламні кампанії неефективно.

 «У кожної політичної сили є своя цільова аудиторія, яка має специфіку в перегляді тих чи інших ЗМІ. Наприклад, для Кличка підходять більше молодіжні ЗМІ, аудиторія менше дивиться телебачення, менше довіряє рекламі, але більше спілкується в інтернеті. Також молодь потрібно ловити в точках, де вона перебуває. Це університети, спортивні майданчики тощо. Для Королевської був вибраний імідж роботи з підприємцями, а тому викидати такі гроші на зовнішню рекламу абсолютно не потрібно. Їй необхідно було створювати майданчики для прямого спілкування з підприємцями, збір підписів тощо. Але суть навіть не в цьому – на основі цього підходу дається пропозиція рекламним агентствам щодо ефективної кількості рекламоносіїв, для досягнення ефекту охоплення 100% аудиторії і донесення до них частоти контактів, наприклад 5 разів, необхідно взяти 70 щитів у Києві», – зазначив пан Біденко.

Нагадаємо, Артем Біденко балотується до парламенту від Радикальної партії Олега Ляшка (№9).

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *