На дніпропетровському телебаченні Андрію Парубію заборонили говорити про політику

Перед початком ефіру програми «Актуальне інтерв’ю» на Дніпропетровській державній  обласній телерадіокомпанії депутату Андрію Парубію дали «пам’ятку», в якій було вказано, на які теми в студії говорити можна, а на які – ні.  Працівниця каналу переконувала політика, що це витяг з ЗУ «Про статус народного депутата України». Про це Парубій розповів у блозі на «Українській правді».  

«Коли я прочитав текст, в мене очі полізли на лоб. Я спитав працівницю, чи вона переконана, що це витяг із статті закону. Вона довго переконувала мене, що це є закон, який ми як народні депутати і приймали, і тому повинні його виконувати. Вона так щиро в це вірила, що мені не вдалося переконати її у протилежному. Очевидно, вона отримала цей документ від керівництва», –  пише депутат і наводить відсканований текст «пам’ятки».

В ній сказано, що кандидати в депутати не мають права «обговорювати поточну політичну ситуацію, висловлювати свою точку зору з приводу тих, чи інших реформ, перетворень», а «якщо депутат ухиляється від цих визначених законом рамок спілкування РОЗМОВУ ПОТРІБНО НАПРАВИТИ У ЗАКОННЕ РУСЛО!!!».

 

«Мусив дотримуватися встановлених правил, інакше б інтерв’ю не пішло в ефір. Мені це ясно дали зрозуміти. Намагався порушувати “правила”, але ведучий ігнорував або повертав мене в “потрібне” русло. Зрештою, програма йде в записі, тож вони все “зайве” зможуть просто вирізати», – сказав Андрій Парубій у коментарі «Виборам та ЗМІ».

Зображення – “Українська правда”, надано Андрієм Парубієм

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *