Гендиректор Дніпропетровської ОДТРК: «Андрій Парубій дійсно отримав той папірець»

Генеральний директор Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії Валентин Чанглі у коментарі «Виборам та ЗМІ» підтвердив, що депутат Андрій Парубій напередодні запису програми «Актуальне інтерв’ю» отримав від співробітників телеканалу «пам’ятку» щодо тем, які можна і не можна піднімати під час програми. 

«Вчора протягом дня ми з’ясовували ситуацію. Тепер можу підтвердити, що Андрій Парубій дійсно отримав той папірець. Директор творчого об’єднання, відповідального за випуск програми, вже отримала сувору догану за перевищення повноважень – вона не мала права на власний лад трактувати закон і створювати подібні неграмотні з правової точки зору інструкції.

Пан Чанглі наголосив, що « пам’ятка» призначалася не Андрію Парубію або будь-якому іншому гостю студії, а журналістам програми.

«Директор творчого об’єднання в такій недолугій формі спробувала написати інструкції для молодих і зовсім недосвідчених журналістів програми. Адже часто інтерв’ю депутатами перетворюється з конструктивної розмови на відверту агітацію. Хотілося б чути від них більше конкретики. Ось це, вона, напевне, намагалася пояснити журналістам. Але зробила це вкрай невдало».

Директор телеканалу подякував Андрію Парубію за те, що він підняв цю тему, звернув увагу на проблему і, таким чином, допоміг її вирішити.

«Подібних недолуго написаних вказівок і самовільних трактувань закону не має існувати. Це суперечить політиці каналу і моїм особистим уявленням про стандарти журналістської професії».

Щодо коментаря Андрія Парубія «Виборам та ЗМІ», в якому він заявив, що «намагався дотримуватися встановлених правил, інакше б інтерв’ю не пішло в ефір» і що оскільки програма йде в записі, то з неї все одно можна вирізати все зайве, пан Чанглі сказав:

«Відповідно до закону України про статус народних депутатів, ми не маємо права без згодити депутата редагувати його виступ, вирізати з нього шматки. І, так само, ми не можемо не пустити програму в ефір, якщо депутат приїхав і записався. Тому на таке порушення закону ми б не пішли, інакше б мали проблеми з прокуратурою». 

Фото – 34.ua

Print Friendly, PDF & Email