Кость Бондаренко: «Українські медіа розбещені грошима»

Запеклі дискусії про залежність та сервільність вітчизняних ЗМІ – не більше, ніж обов’язкова складова передвиборчих загравань з електоратом як з боку влади, так і з боку опозиції. Але жоден із таборів не зацікавлений у реальних змінах правил гри на медіаринку, говорять ведучі «Порядку денного».

«Сьогодні в Україні немає умов для розвитку медіа як бізнесу: наш медіаринок монополізований і на ньому – серйозні проблеми зі свободою слова. Замість того, щоб працювати в інтересах суспільства, олігархи-медіавласники докладають зусиль, аби зробити інформаційний простір країни комфортним для існуючої влади. Як же виробляти якісний продукт (а у випадку з медіа це якісна, тобто збалансована, «вироблена» за професійними стандартами, інформація) в таких умовах?» – озвучує одну з фундаментальних та далеко не нових проблем Вікторія Сюмар. У черговому випуску «Порядку денного» – про Олега Ляшка з вилами та небезпеку для цілісності України прийнятого Закону «Про основи державної мовної політики», про інформаційні технології та Всесвітній газетний конгрес, що відбудеться на початку вересня у Києві, а також про інші важливі подробиці поточного виборчого процесу…

Проект «Порядок денний з Вікторією Сюмар та Костем Бондаренко» здійснюється Громадською організацією »Телекритика» у рамках проекту «Вибори та ЗМІ» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *