Журналіст «Інтера» Геннадій Стамбула став кандидатом у депутати, щоб зняти документальний фільм

Для того, щоб зняти максимально реалістичний телевізійний документальний фільм про вибори до Верховної Ради, журналіст телеканалу «Інтер» Геннадій Стамбула вирішив зареєструватися кандидатом в народні депутати по одномандатному виборчому округу № 18 (Вінницька область). Цю інформацію він повідомив «Телекритиці» особисто. «Наразі згідно з законом про вибори я взяв відпустку на телеканалі, телепроект, який зараз роблю, ніяк не пов’язаний з “Інтером”», – сказав журналіст.

«У мене вже є подібний журналістський досвід. Чотири роки назад, працюючи в інформаційній службі телеканалу НТН, я на один день “змінив” професію і став бомжем», – зазначив він.

Геннадій відзначив, що не підтримує жодної політичної сили, на вибори вирішив йти самовисуванцем. За його словами, над телепроектом буде працювати невелика команда журналістів, операторів, режисерів, які є його друзями.

«Це достатньо амбіційний  телевізійний реаліті-проект, розрахований на українських і зарубіжних глядачів. Його завдання показати вибори такими, якими вони будуть насправді, без потьомкінських сіл…  Тому я на власному досвіді  хочу дізнатися – чи можна в нашій країні з мінімальним бюджетом і великим бажанням стати “слугою народу”, не роздаючи продуктові набори і не заманюючи “зірок” естради?», – розповів Геннадій Стамбула.

Журналіст  зазначив, що його головними героями будуть звичайні, пересічні люди, не залежно від їх рівня життя, професії чи рангу. Готовий телевізійний продукт планується розміщувати в українських і зарубіжних ЗМІ, з якими зараз ведуться переговори. Геннадій припустив, що це можуть бути польські і німецькі телеканали. Деякі епізоди фільму будуть розміщуватися в інтернеті і презентуватися на прес-конференціях.

«Навіть зареєструвавшись кандидатом в депутати, я продовжую залишатись  журналістом. І мені з професійної точки зору важливо зрозуміти і показати глядачу, що відбувається в країні під час виборів і чому?», – впевнений Геннадій Стамбула.

За словами Геннадія, бюджет проекту дуже маленький, тому журналістська команда  готова співпрацювати з усіма, хто бажає допомогти, і сподівається на підтримку  незалежних журналістів, вітчизняних і зарубіжних громадських організацій.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *