Семінар «Захист професійних прав журналістів. Діяльність ЗМІ під час виборчої кампанії – 2012»

Громадська організація «Інститут розвитку регіональної преси» запрошує журналістів та редакторів усіх видів ЗМІ взяти участь у дводенному безкоштовному семінарі.

Програма семінару. 1 день

  1. Визначення понять «засоби масової інформації» та «журналіст». Журналісти, працівники ЗМІ, блогери: як закон захищає кожного з них. Діяльність он-лайн видань та права журналістів он-лайн видань. Документи, що посвідчують особу журналіста.
  2. Права журналістів за міжнародним правом та законодавством України.
  3. Законодавство України про доступ до публічної інформації та право на приватність в контексті рішення Конституційного Суду України від 20.01.2012 р. щодо підстав правомірного втручання в особисте та сімейне життя публічних/посадових осіб.
  4. Рекомендації  експертів Ради Європи щодо висвітлення виборів засобами масової інформації та захисту права на приватне життя 2012 р.: можливості  практичного застосування.
  5. Правила проведення фото, відео зйомки; дотримання прав фізичних та юридичних осіб при проведенні  зйомки.
  6. Захист журналістів при здійсненні професійної діяльності.Правила подачі заяв до правоохоронних органів.Фіксація та збереження доказів.

2 день

  1. Закон України про вибори народних депутатів: основні новели в контексті висвітлення виборчого процесу.
  2. Визначення понять „передвиборна агітація” та „політична реклама”. Розрізнення передвиборної агітації/політичної реклами та інформаційних матеріалів.
  3. Права та обов’язки журналістів та ЗМІ під час виборчої кампанії: доступ до інформації під час виборчого процесу, порядок висвітлення виборчої кампанії, в тому числі дня голосування.
  4. Обмеження для журналістів та ЗМІ під час виборчої кампанії – 2012р.
  5. Відповідальність за порушення виборчого законодавства для ЗМІ та їх працівників.
  6. Права журналістів у день виборів.
  7. Алгоритми захисту професійних прав журналістів на виборчій дільниці у день виборів.

Передбачені кава-паузи та обіди. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та компенсація витрат на проїзд!

Для участі у семінарі необхідно заповнити анкету-заявку до 12 вересня 2012 року (до 12.00). Із запитаннями звертайтеся на адресу admin@irrp.org.ua  або за номерами 067 547 22 33, 067 234 42 16.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *