Газеті «Експрес» запропонували кілька мільйонів гривень за висвітлення соціальних ініціатив президента

Головному редактору львівської газети «Експрес» Ігору Починку зателефонував чоловік, який представився Назаром Мазуром, i запропонував декілька мільйонів гривень за висвітлення на шпальтах газети «соціальних ініціатив» Віктора Януковича протягом найближчих чотирьох років – до 2016 року, – пише «Експрес».

Мазур хотів, аби статті виходили щотижня, містили винятково позитивну інформацію про соціальні ініціативи та не містили маркування «на правах реклами». Платити за джинсу готові були готівкою.

«Ми хочемо, щоб люди дізналися про виплату тисячі Ощадбанком, про доступне житло. Власне такі будуть матеріали — Ощадбанк, пенсія, доступне житло. Партію регіонів жодного разу не згадають. У тексті повинно бути лише слово “президент”. Ми до парламентських виборів не маємо жодного стосунку. Це проект до 2016 року. Якщо почнемо з вами працювати, щотижня у вашій газеті мали б розмістити матеріали. Це — проект під наступні президентські вибори», –  пояснив Назар Мазур.

За його словами, газета мала б отримувати вже готові до друку статті.  Редактор зробив вигляд, ніби пропозиція його зацікавила, і попросив надіслати тексти для публікації в найближчих випусках «Експресу».

Журналісти «Експресу» підрахували, що публiкацiя таких статей щотижня до 2016 року обійдеться у 5-7 мільйонів гривень. А з огляду на те, що схожi матеріали вже виходять у рiзних регiонах України, на центральних телеканалах, то для формування позитивного іміджу гаранта люди Президента мали б витратити щонайменше 250 мільйонів гривень готівкою. Крім того, якщо врахувати, що безготівку треба перевести в готівку, то до цієї суми ще додасться не один мільйон за послуги тим, хто таким займатиметься.

Ігор Починок у коментарі «Виборам та ЗМІ» повідомив, що має телефонний запис розмови і готовий надати його правоохоронним органам. Також він зазначив, що опісля виходу статті в «Експресі», в якій йдеться про пропозицію Мазура, жодних дзвінків від останнього не було.

Фото – rabota.in

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • Дешевые журналистские трюки перед началом подписной компании. Мол, посмотрите, как мы дорого стоим!
    Ребята, ну может уже хватит врать? Разве в этом суть профессии?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *