Ведучими програми «Вибори 2012. З іншого боку» на ТВі стали Сюмар та Заліщук

9 вересня  на ТВі стартувала програма «Вибори 2012. З іншого боку», ведучими якої стали Вікторія Сюмар, виконавчий директор Інституту масової інформації, та Світлана Заліщук,  координатор руху «Чесно».

Програма буде виходити щонеділі о 21.30 до 28 жовтня. Заплановано – сім випусків, кожен з яких буде присвячено обговоренню певної теми.

«У студії будемо обговорювати ключові для суспільства теми. Всі вони будуть людиноцентричними. У першій програмі говорили про освіту. Другу присвятимо охороні здоров’я і якості медицини, наступні – інфраструктурі, житлово-комунальному комплексу», –  розповіла у коментарі «Виборам та ЗМІ» ведуча Світлана Заліщук.

Перша програма складалося з двох блоків. Під час першого, який тривав понад півгодини, троє експертів освітньої галузі дискутували про те, що необхідно реформувати у системі української освіти, чого їй бракує і що має зробити наступний парламент і влада, аби підвищити її якість.

Дискусію експертів слухали двоє депутатів –  представники провладної партії та опозиції. В розмову вони не втручалися. Свою думку про почуте і те, що реально втілити в життя, чому це не було зроблено раніше і що цьому завадило, мали право висловити лише у другій частині програми. Її тривалість – близько десяти хвилин.

«Наша програма відрізняється від інших телепроектів про вибори тим, що у нас кандидати в депутати більше слухають, ніж говорять. Ідея в тому, аби налагодити діалог між експертами та політиками. Перші мають окреслити основні проблеми галузі, другі – почути ці проблеми», – пояснила Світлана Заліщук.

В наступних програмах у студії з’являться ще й гості – звичайні громадяни, яких ті, проблеми, які обговорюють у студії, торкаються напряму. Вони зможуть поставити експертам та політикам питання.

Фото – imi.org.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *