Регіонал у грубій формі заборонив журналісту знімати зустріч з виборцями

Народний депутат і кандидат у депутати від Партії регіонів Олександр Васильєв грубо перешкоджав журналістам у виконанні їхніх професійних обов’язків. Про це свідчить відеозапис, посилання на який поширила Донецька облорганізація Комітету виборців України, – пише «Українська правда».

«Чуєш, забери цю камеру звідси. Коли я говорю – забирай! А то я її викину геть туди… Чуєш? Забирай…», – звернувся Васильєв до журналістів Червоноармійського телеканалу «Капрі», які були присутні на його зустрічі з виборцями в місті Красногоровка.

При цьому, голова Облспоживсоюзу Василь Гончаренко, який його супроводжував, назвав журналістів провокаторами й у грубій формі вимагав виключити камеру. Це є порушенням ст. 307 Цивільного кодексу України, в якій сказано, що відео- та фотозйомка учасників публічних заходів може проводитися без їхньої згоди. Крім того, ст. 13 ЗУ «Про вибори народних депутатів» гарантує публічність і відкритість виборчого процесу та вільний доступ журналістів до висвітлення усіх подій, пов’язаних з підготовкою та проведенням виборів.

Заступник міського голови Красногоровки Роман Савочкін тягнув камеру за штатив.

«А люди з оточення кандидата в грубій формі наказали журналістам залишити місце, де проходила зустріч із виборцями. Спілкування охорони кандидата з журналістами супроводжувалося погрозами ще зустрітися в місті Красноармійськ, де знаходиться офіс телебачення», – повідомляє Комітет виборців України.

Як пояснюють самі журналісти, «спочатку проведення зустрічі планувалося в актовому залі навчального закладу».

«Подальший розвиток подій свідчив про те, що є порушення ст. 68 Закону про вибори – ні договору оренди на приміщення технікуму, ні оплати з виборчого фонду за його оренду історія не зафіксувала», – відзначили журналісти.

Імовірно, кандидата розлютив той факт, що після приїзду журналістів, всі присутні в актовому залі були змушені залишити будівлю технікуму через запасний вихід, і зустріч Васильєва з виборцями відбулася на стадіоні.

Представники правоохоронних органів були поруч і мовчки спостерігали за тим, як перешкоджають журналістам виконувати їхні професійні обов’язки, цинічно й грубо порушуючи законодавство України.

Одним з опонентів Олександра Васильєва у виборчому окрузі №59 є виконавчий директор телекомпанії «Капрі» Віктор Прилепський.

Олександр Васильєв є братом колишнього Генерального прокурора Геннадія Васильєва.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *