ТВі, Перший національний та Новий канал лідирують за обсягом виборчого контенту (моніторинг)

Про Партію регіонів на центральних телеканалах позитивної інформації у 75 разів більше, ніж про опозицію. Але і в негативній тональності Регіони випереджають найближчого конкурента у 15 разів, – йдеться у звіті за 3-9 вересня «Вибори 2012. Медіа-моніторинг», який проводиться Комітетом «Рівність можливостей».

Лідери за обсягом виборчого контенту серед загальнонаціональних телеканалів: ТВі (46%), Перший національний (28%) та Новий канал (27%).

Порівняно збалансовані за змістом політичні новини – на Новому каналі, СТБ та 1+1. Водночас сюжети з ознаками замовних є і в цих мас-медіа.

Тональність та частота згадок політичних сил на Новому каналі

Тональність та частота згадок політичних сил на Першому національному

Всеукраїнська преса продовжує приділяти увагу здебільшого лідерам виборчих перегонів. Трохи більше цього тижня писали про УДАР через бій Кличка з Чарром, однак усе одно його показники у 10 разів менші, ніж Партії регіонів і втричі менші, ніж «Батьківщини».

Найоб’єктивнішим виданням можна назвати газету «Комментарии», оскільки вона публікує як негативні, так і позитивні факти про всі політичні сили. Проте, у процентному співвідношенні у цьому виданні публікується значно більше інформації про провладну партію. Найбільш заангажовані – «Дзеркало тижня» та «Сільські вісті». Вони, як і «Газета по-українськи», продовжують плекати негативний імідж Партії регіонів.

Тональність та частота згадок політичних сил у виданні  «Комментарии»

Процентне співвідношення згадок політичних сил у виданні  «Комментарии»

Тональність та частота згадок політичних сил у виданні  «Дзеркало тижня»

Над добрим іменем Партії регіонів працюють газети «Сегодня» та «Факты и комментарии». «Голос України» почав висвітлювати діяльність опозиції, щоправда лише завдяки початку сесії Верховної Ради.

З-поміж найрейтинговіших Інтернет-видань найбільше матеріалів з тематики виборів розмістив «Главком», найменше – «Обозреватель». Онлайн-ЗМІ висвітлюють партії здебільшого нейтрально, приділяючи найбільше уваги Партії регіонів.

Найбільше маніпуляцій та медіаефектів упродовж минулого тижня зафіксовано у блогах «Лівого берега»: подання неповної, однобічної, упередженої інформації,  здебільшого – негативної тональності щодо влади.

Збудувати подібні графіки і подивитися статистику за будь-яким типом медіа, конкретним виданням, теле- , радіоканалом або й конкретною програмою можна на сайті проекту «Український монітор».

Фото – siver-info.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *