Янукович застеріг місцеву владу від тиску на ЗМІ під час виборів

Президент України Віктор Янукович закликав керівників місцевого самоврядування не дозволяти тиснути на засоби масової інформації в умовах виборчої кампанії. Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Я хотів би ще раз попередити всіх чиновників усіх рівнів – втручання у виборчий процес є порушенням законодавства, і ми перевірятимемо кожен такий факт. І система правоохоронних органів, і, безумовно, суди реагуватимуть відповідно до чинного законодавства», – сказав він на засіданні Ради регіонів 19 вересня.

Віктор Янукович зазначив, що останнім часом отримує скарги від різних політичних партій на різноманітні порушення: «Просив би звернути увагу на порушення чутливих напрямів, наприклад, перешкоджання роботі журналіста, ЗМІ. Якщо до вас надходять такі скарги, на них треба негайно реагувати й у жодному разі не дозволяти на будь-якому рівні тиснути на ЗМІ».

Також він наголосив на необхідності дотримання створення рівних умов і чесності під час виборчої кампанії.

Нагадуємо, що кандидати в депутати неодноразово заявляли, що державні ЗМІ відмовляються публікувати їхні агітаційні матеріали. А деякі чиновники перешкоджають професійній діяльності журналістів, зокрема, забороняють знімати їхні зустрічі з виборцями або інші публічні заходи.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *