«Інтер» та Перший національний підловили на поширенні сумнівних рейтингів партій

Кілька українських телеканалів та сайтів поширили сумнівний рейтинг політичних партій, за результатами якого лідирує Партія регіонів та УДАР. Про це в коментарі інтернет-виданню Тиждень.ua повідомила директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

За її словами, на Інтері, Першому національному та кількох сайтах були оприлюднені результати опитування Інституту дослідження регіонального розвитку України.

«Цей інститут справді існує. Однак дуже сумнівно, що він проводив якесь опитування, тому що на його сайті про це немає жодної інформації. Остання інформація на цьому сайті датується осінню 2009 року», – зазначила Бекешкіна.

Окрім цього, за її словами, цю інформацію презентував Володимир Земляков, що не представлений як працівник компанії.

«Його представили як керівника соціологічних проектів, яких взагалі не було. Тобто до соціології (він – Ред.) не має ніякого відношення», – додала соціолог.

Водночас, за її даними, цей інститут фігурує як місце роботи Івана Надєїна – 65 номер у списку Кличка.

«А Земляков є підлеглим Надєїна в Українській асоціації виробників альтернативного твердого палива», – сказав експерт.

«Цікавий той факт, що результати цього дослідження відрізняються від раніше оприлюднених тим, що на друге місце виходить партія Кличка», – заявляє вона.

На думку Бекешкіної, таким чином в суспільстві вбивається думка, що треба голосувати за нові політичні сили.

«Втім, зверніть увагу, що це з’явилося на «Інтері» і на Першому національному. Канали Пінчука це не показали. Це показали там, де консультує Шувалов (політтехнолог Ігор Шувалов, якого називають автором «темників» на українському телебаченні у 2003-2004 роках – Ред.). Тобто я навіть не певна, що там Надєїн, цілком можливо, що й не він», – зауважила вона.

Як повідомляють ЗМІ, 18 вересня цього року об 11.00 відбулася прес-конференція Інституту досліджень регіонального розвитку України на тему: »Депутатська діяльність очима виборців: функції й очікування». Згідно з результатами презентованого дослідження, лідирує »Партія регіонів» – за неї готові проголосувати майже 24% (23,8) респондентів. На другому місці партія «Удар», її можуть підтримати близько 16% (15,7) опитаних. Далі – «Об’єднана опозиція» Батьківщина «, набрала б 15% голосів (14,6). За комуністів готові голосувати 9,5% українців. А за партію» Україна – Вперед «- 6,5. Всі інші політсили не долають п’ятивідсотковий бар’єр . Майже 19% респондентів ще не визначилися в своєму виборі.

Фото – elhow.ru

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *