ОБСЄ і ЦВК розпочали в Україні просвітницьку кампанію до виборів народних депутатів

Незабаром глядачі побачать в ефірі відеоролики про свої права на парламентських виборах.

20 вересня в Україні розпочалась загальнонаціональна просвітницька кампанія щодо підвищення обізнаності виборців стосовно їхніх законних прав, процедур виборчого процесу та важливості виборів, яка проходить за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Центральної виборчої комісії. Про це йдеться в прес-релізі організації.

«Інформування виборців щодо їхніх прав і особливостей виборчого процесу є однією з важливих передумов проведення демократичних виборів», – зазначила координатор проектів ОБСЄ в Україні, посол Мадіна Джарбусинова.

«Ми підтримуємо ініціативу Центральної виборчої комісії України з проведення просвітницької кампанії щодо виборчих процедур, в тому числі щодо нововведень, запроваджених згідно з нещодавно ухваленим законом “Про вибори народних депутатів Україні”», – зауважила вона.

У рамках просвітницької кампанії, цільовою аудиторіє якої є українські виборці, будуть висвітлені такі питання як процедура голосування, голосування за місцем перебування, перевірка списків виборців, захист таємниці голосування, а також запобігання тиску на виборців і купівлі голосів.

«Процедури виборчого процесу, які закладено в основу просвітницької кампанії, мають важливе значення для усвідомлення виборцями своїх прав та обов’язків», – зазначив член ЦВК Олександр Чупахін. – Ця кампанія допоможе українському суспільству вчасно і в доступній формі отримати  вичерпні відповіді на низку актуальних питань. А це, в свою чергу сприятиме формуванню вільного волевиявлення виборців і матиме позитивний вплив на хід підготовки до виборів і голосування».

Складовими кампанії є виробництво та поширення друкованих просвітницьких матеріалів, трансляція аудіо- та відеороликів, а також створення тематичного веб-сайту.

Просвітницька кампанія впроваджується в рамках проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні, спрямованого на підтримку Центральної виборчої комісії України у підвищенні обізнаності українських виборців напередодні виборів та розвитку потенціалу для проведення навчання членів виборчих комісій. Даний проект реалізується за підтримки Канадського агентства з міжнародного розвитку та Міністерства закордонних справ Норвегії.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні та Місія зі спостереження за виборами Офісу ОБСЄ з демократичних інституцій і прав людини працюють в Україні окремо, кожен згідно зі своїм мандатом.

В Офісі координатора проектів ОБСЄ уточнили, що аудіоролики вже транслюються п’ятьма радіостанціями, а відеоролики незабаром мають з’явитися в ефірі українських телеканалів.

Фото – dipacadem.kiev.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *