Держкомтелерадіо запустить гарячу лінію та обіцяє реагувати на порушення на виборах

Також планується провести моніторинг регіональних ЗМІ щодо дотримання порядку проведення передвиборної агітації. 

Голова Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення України Олександр Курдінович затвердив план заходів Держкомтелерадіо щодо сприяння дотриманню рівного доступу учасників виборчого процесу до засобів масової інформації під час виборів до Верховної Ради України у 2012 році. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Відповідно до цього плану Держкомтелерадіо організує «гарячу» телефонну лінію з реагування на факти порушень рівного доступу до ЗМІ учасників виборчого процесу. Усі скарги і звернення громадян комітет обіцяє розглянути на апаратних нарадах та вжити невідкладних заходів.

Також установа планує провести моніторинг регіональних ЗМІ щодо дотримання порядку проведення передвиборної агітації. Крім того, Держкомтелерадіо України має намір налагодити постійний діалог з громадськими організаціями для оперативного розгляду проблемних питань роботи ЗМІ та журналістів у період виборчої кампанії.

При цьому комітет запевняє, що державні телерадіокомпанії забезпечать виконання вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України» та висвітлення виборчої кампанії на принципах рівного доступу до ефіру представників усіх партій та кандидатів у народні депутати.

Фото – 7d.rv.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *