На журналіста ТВі подали до суду за «наклепницький» пост у Фейсбуці (ОНОВЛЕНО)

Антон Яценко, кандидат у депутати подав позов проти журналіста каналу ТВі Артема Шевченка через те, що останній на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував допис з недостовірною інформацією про кандидата в нардепи.

Обурення Яценка викликав пост від 2 вересня, в якому журналіст розповів, що за даними його джерел з центрального апарату МВС «вночі під містом Умань сталася ДТП за участю народного депутата, члена фракції ПР і кандидата у депутати по уманському округу #200 від ПР Антона Яценка. Він, перебуваючи за кермом Мерседеса ML500 врізався в автомобіль Деу Nexia, в якому загинула одна людина. Джерело повідомляє, що депутат Яценко перебував у стані алкогольного сп’яніння».

Кандидат вимагає визнати цю інформацію недостовірною, видали пост зі сторінки Артема Шевченка та опублікувати на ній спростування, текст якого він самостійно підготував.

Нагадуємо, що експертиза встановила, що Антон Яценко не був учасником аварії. За кермом автомобіля перебував водій Сергій Гавриленко, сам же кандидат у нардепи знаходився в цей час в Умані.  

«Сьогодні ми з Яценком бачилися у Верховній Раді і він сказав, що готовий запропонувати мирову угоду. Проте, поки умови не повідомив», – розповів у коментарі «Виборам та ЗМІ» Артем Шевченко.

Також він підтвердив, що в ході журналістського розслідування, яке було проведене згодом, було встановлено, що Антон Яценко дійсно не знаходився за кермом автомобіля під час ДТП.

«Я написав про це у Фейсбуці і сказав під час ефіру на Тві – вибачився за поширення цієї інформації. Але отримав я її від своїх джерел лиш через те, що після Яценко дуже швидко опинився на місці ДТП і саме така його оперативність дала привід моєму інформатору зробити поспішні висновки про причетність депутата до аварії».

Шевченко додав, що можливо, Яценко просто не помітив пост на Фейсбуці, де про це йшлося. Або ж подавав позов ще до того, як з’явився той запис.

Print Friendly, PDF & Email