Інтернет-видання «Провінція» вже тиждень не працює через DDOS-атаки

Головний редактор вважає, що сайт атакували через публікацію на ньому матеріалу «Двічі несудимий Решетняк» про міського голову міста Сміла і кандидата в нардепи  Вадима Решетняка.

Протягом тижня черкаське інтернет-видання «Провінція» не працює через DDOS-атаки. Головний редактор Віктор Борисов звернувся по допомогу в Управління СБУ в Черкаській області, проте реакції ніякої, – повідомляє видання «День».

DDOS-атака – це одночасне надсилання на сайт величезної кількості зовнішніх запитів, які не встигають оброблятися. Як наслідок, сайт перестає відповідати користувачам, або відповідає настільки повільно, що стає фактично недоступним.

На думку Віктора Борисова, сайт атакували після публікації матеріалу про міського голову Сміли Вадима Решетняка «Двічі несудимий Решетняк». Пан Решетняк балотується до Верховної Ради по 198-му одномандатному виборчому окрузі з центром у місті Сміла, а в тексті були розміщені фотокопії вироків, які підтверджують, що мер мав дві судимості, у той час як сайт Центральної виборчої комісії повідомляє, що він несудимий.

Через кібер-атаку хостер-провайдер сайту не лише змушений був відключити сайт, а й відмовився від подальшої співпраці. Наразі редактор шукає новий хостинг для видання.

Попри офіційні звернення в СБУ та прокуратуру, правоохоронні органи жодним чином не відреагували на блокування роботи сайта.

«Служба безпеки України, куди я відніс заяву 26 вересня, зі мною не зустрічалася. Представники прокуратури, куди з приводу хакерської атаки на «Провінцію» звернувся віце-спікер Микола Томенко, теж до мене не підходили. Я думаю, що причина може бути лише одна. Я в заяві СБУ написав, що атака дуже підозріло збіглася з останнім матеріалом про мера Сміли. Якщо б до мене підійшли працівники СБУ або прокуратури, то вони б запитали: «А чому ви так вважаєте?». І мусили б взяти документи, які у мене є на руках. Оскільки це копії судових вироків, то кандидата від влади треба було б знімати з виборів. Тому я припускаю, що вони вирішили убезпечитися і взагалі нічого не робити. Бо ж DDOS-атака є, офіційна заява є, а вони нічого не роблять», – розповів «Дню» Віктор Борисов.

Тим часом, міський голова Сміли Вадим Решетняк запевняє, що взагалі не читає «Провінцію» і тим паче нічого  не знає про хакерську атаку. Коментуючи інформацію про блокування роботи сайта, він зокрема, зазначив:

«Я не маю жодного стосунку до хакерської атаки на сайт. А інформація, яка викладена в статті, – це замовна «чорнуха», покликана підірвати мій рейтинг будь-якими методами».

Нагадуємо, що за кілька днів до атаки інтернет-видання «Провінція» також розмістило інформацію про те, що Держагентство земельних ресурсів нібито дало доручення своїм регіональним підрозділам сприяти розміщенню інформаційних матеріалів партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!». Видання опублікувало нібито скан відповідного наказу, підписаний головою агентства Сергієм Тимченко. Держземагентство провело службове розслідування і невдовзі повідомило, що «документ, оприлюднений на сайті «Провінція» – сфальсифікований. Насправді під цими вихідними даними, підписом і печаткою зареєстровано наказ голови Державного агентства земельних ресурсів України «Про звільнення Комлікова Г.М. з посади заступника начальника Головного управління Держкомзему в Черкаській області».

Фото – androidpit.ru

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *