Кандидат у нардепи буде вимагати у тернопільського інтернет-видання 100 тисяч гривень

Віталій Ломакович, кандидат в депутати від партії УДАР, через суд буде вимагати у інтернет-видання «Тернопільський тиждень» та його хостинг-провайдера «Хостинг Україна» 100 тисяч гривень у разі, якщо видання не видалить з сайту статтю, яка містить наклепницьку інформацію про політика.

Ця сума має компенсувати моральну шкоду, завдану кандидату в нардепи, публікацією матеріалу «Ось такий він, “ударівець” Віталій Ломакович, аферист з амбіціями парламентаря від Тернопільщини». У ньому йдеться про аферу з будівництвом котеджного містечка «Сонячний промінь», у якій нібито був напряму замішаний Віталій Ломакович. Текст написано на основі листа, надісланого у редакцію видання колективом будівельної компанії «Граніт». Саме вона виконувала субпідрядні роботи на будівництві і нібито не отримала у повному обсязі оплати за свою роботу та змушена була вкладати у завершення проекту власні кошти.

Проте, Віталій Ломакович називає інформацію щодо його участі у цій справі недостовірною.  Як доказ наводить ряд постанов судів Києва та Львова, в яких компанії «Граніт» відмовляють у порушенні кримінальних справ, зокрема, і проти самого Віталія Ломакіна, оскільки в його діях відсутній склад злочину (скан-копії відповідних документів «Виборам та ЗМІ» мають невдовзі переслати).

У позові нардеп зазначає:

«Я відчуваю сильні моральні страждання і нервовий стрес, змушений пояснювати і спростовувати неправдиву інформацію, поширювану відповідачами, перед своїми близькими та знайомими людьми, а також перед виборцями виборчого округу №164, де я зареєстрований як кандидат в народні депутати України, що вимагає додаткової організації мого життя.

Внаслідок поширення відповідачами неправдивої інформації про мене, яка принижує мої честь і гідність, порушився нормальний хід мого життя. Хід мого життя порушений тому, що я не знаю яку ще брехню вигадають відповідачі і де її поширять.

Моральну шкоду я оцінюю в 100 (сто) тисяч грн».

Пан Ломакович готовий не подавати позов, якщо статтю з недостовірною інформацією про нього буде видалено з сайту «Тернопільского тижня», а також ресурсів, які цей матеріал передрукували – «Про все» та «Погляд».

Яніна Чайківська, керівник інформаційного відділу тернопільського обласного виборчого штабу партії УДАР, підтвердила, що Ломакович поки не подавав позов.

«Офіційна умова мирової, яка була озвучена редактору «Тернопільського тижня» Віталію Гнатюку, така: якщо з сайтів видаляють статтю з недостовірною інформацією, то ніякого судового позову не буде. Гнатюк відмовився».

Також пані Чайківська додала, що, за її інформацією, за розміщенні статті про Ломаковича інтернет-виданням нібито було заплачено основним його конкурентом на виборах, регіоналом Володимиром Клименком. Про це їй начебто повідомили джерела в редакціях видань.     

Наразі за рішенням хостинг-провайдера «Хостинг Україна» сайт «Тернопільського тижня» не доступний у мережі. Вимоги відключити ресурс від інтернету поставив перед ними Віталій Ломакович, в протилежному випадку пообіцяв направити позов до суду. У своєму рішення компанія, зокрема, посилається на один з пунктів правил користування хостингом, в якому сказано, що на ресурсах, яким надається хостинг, заборонено розміщувати інформацію політичного характеру.

Головний редактор «Тернопільського тижня» шукає новий хостинг для свого видання.  Зв’язатися з ним, аби взяти коментар, поки не вдалося – його телефон відключено.

2 жовтня на Театральному майдані, де відбувалася зустріч з Віталієм Кличком, кілька представників інтернет-видань стояли з плакатами «Кличко дорівнює цензура».

За словами Чайківської, напередодні акції, її організатори дзвонили Віталію Ломаковичу і пропонували не проводити мітинг, якщо той заплатить їм певну суму.

Політолог Володимир Ханас, організатор пікету, цю інформацію заперечує. А на питання щодо замовного характеру статті про Віталія Ломаковича відповідає:

«Це справа головного редактора, а я з ним майже не знайомий. Не знаю, наскільки інформація у статті достовірна або недостовірна. Мене обурює інше – факт тиску на ЗМІ. Люди не мають доступу до цього інтернет-ресурсу, доступу до інформації. Саме тому ми й організували пікет. Можливо, там є якась війна компроматів кандидатами. Але читачі видання – люди дорослі, і ми хочемо мати можливість прочитати текст і самостійно зробити свої висновки». 

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *