Королевська подала в суд на соціологів за низький рейтинг

11 жовтня Партія Наталії Королевської «Україна – Вперед!» подала до суду заяву проти Фонду «Демократичні ініціативи» та ТОВ «Київський міжнародний інститут соціології ЛТД». Про це йдеться на сайті партії.

У заяві Королевська вимагає спростування інформації щодо рейтингу партії, повідомляє прес-служба «України – Вперед!».

За словами представника політичної сили, юриста Олександри Павленко, партія не згодна з оприлюдненим відсотком громадян, які на думку цих організацій, готові підтримати партію на виборах.

«Ми вимагаємо від суду винести рішення щодо спростування такої інформації», – підкреслила вона.

Павленко додала, що партія хотіла б подивитись на анкети, за якими проводилось опитування, «спонукати суд до аналізу цих анкет, подивитись, чи дійсно ці анкети є достовірними».

Юрист наголосила, що у партії є підстави вважати, що оприлюднені данні є не тільки недостовірними, але й не відповідає дійсності сам факт проведення дослідження.

«А тому партія подала клопотання про вжиття відповідних заходів та заборонити Фонду “Демократичні ініціативи” і КМІСУ публікувати будь-які данні, які вони отримали з приводу партії “Україна – Вперед!”», – відзначила вона.

Павленко наголосила, що позов є нематеріальним – його «подано виключно задля спростування недостовірних даних».

Як відомо, за даними КМІС, «Україна – Вперед!» на виборах 28 жовтня може набрати 2,1% і не проходить у Верховну Раду.

Водночас у деяких ЗМІ регулярно публікуються сумнівні соцопитування, які показують, що партія Королевської проходить в парламент.

Print Friendly, PDF & Email