Кандидат в депутати програв суд кримській газеті «Огни маяка»

Кандидат у народні депутати Володимир Шкляр в апеляційному суді програв судовий позов проти  газети «Огни маяка», – повідомляє «Крымское информационное агентство».

Шкляр заявив, що у серпні та вересні газета відмовилася розміщувати його агітаційні матеріали, мотивувавши це тим, що уся рекламна площа найближчих випусків вже викуплена іншими кандидатами в депутати.

«Нам сказали, що редакція вже підписала договори з одинадцятьма іншими кандидатами і однією політичною силою на всі випуски наперед. Проте, фактично увесь цей час в «Огнях маяка» розміщувалася агітація лиш за провладного кандидата Олену Нетецьку», –  повідомила Валентина Стасів, довірена особа Володимира Шкляра.

Нагадуємо, що відповідно до ЗУ «Про вибори народних депутатів», ЗМІ можуть відмовити у публікації агітації лиш у двох випадках – якщо інформація містить заклики до насильницького повалення державної влади або дані, недостовірність яких доведена у суді. У всіх інших випадках засоби масової інформації мають надати кандидату друковану площу або ефірний час на агітацію.

Кандидат у нардепи подав судовий позов, посилаючись саме на ці норми закону. Красноармійський районний суд вдовольнив вимоги позивача і зобов’язав видання опублікувати агітаційні матеріали Шкляра.

Проте, «Огни маяка» подали апеляцію до Севастопольського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати рішення суду першої інстанції. Апеляційний суд ухвалив рішення на користь газети. Своєї рішення суддя мотивував тим, що Володимир Шкляр не дочекався офіційної відповіді редакції, не заключав договір про розміщення агітаційних матеріалів і не оплачував їх вихід, без чого публікація агітації не може бути здійснена.

Нагадуємо, що на Закарпатті у трьох подібних випадках суд виніс рішення на користь кандидата в депутати і зобов’язав газети надати йому друковану площу для розміщення агітації.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *