Ляшко хоче відсудити в інтернет-видання 1 гривню

Лідер Радикальної партії, кандидат у народні депутати Олег Ляшко подав до суду на інтернет-видання iPress.ua за розміщення інформації, яка, як він стверджує, образила його честь і гідність. Про це повідомляє iPress.ua.Сьогодні, 11 жовтня, редакція видання отримала позовну заяву Олега Ляшка, у якій він стверджує, що інтернет-видання iPress.ua поширило «недостовірні та наклепні відомості» щодо кандидата у народні депутати та народного депутата України Олега Ляшка.

Причиною до позову стала публікація 27 серпня в рубриці «Блогосфера» матеріалу «Політтехнолог: проект “Ляшко” – тонкий і розсудливий задум», що є передруком посту політтехнолога Сергія Гайдая з його сторінки в соцмережі Facebook. У коментарі політтехнолога йшлося, зокрема, про те, що проект Радикальної партії Олега Ляшка – «дорога політтехнологічна зброя, а фінансування цього проекту відбувається за згодою влади».

Депутат стверджує, що ця інформація «порочить, ганьбить гідність, честь та ділову репутацію народного депутата України та особи, яка зареєстрована як кандидат у народні депутати України».

Відтак, Олег Ляшко вимагає від видання спростувати «недостовірну інформацію», публічно вибачитися перед ним і вилучити з сайту згадану публікацію.

Кандидат у депутати оцінив моральну шкоду, завдану йому виданням iPress.ua, в 1 гривню, і просить суд стягнути цю суму. Також пан Ляшко вимагає, щоб інтернет-видання сплатило витрати, пов’язані зі сплатою судового збору – 107, 30 коп.

Раніше Олег Ляшко подавав до суду на інтернет-видання «Високий вал» за новину «Ляшка на Борзнянщині називають півником», але програв справу в апеляції.

Фото – ipress.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *