У Євросоюзі занепокоєні браком політичного плюралізму на телебаченні в Україні

Кажуть, що треба чіткі процедури, яких дотримуватимуться ЗМІ для збалансованого висвітлення виборчого процесу.

У Євросоюзі закликають українську владу дослухатися рекомендацій місії спостерігачів на парламентських виборах ОБСЄ. «Істотний брак політичного плюралізму на телебаченні викликає значне занепокоєння; він потребує негайних дій, що визначать чіткі процедури, яких дотримуватимуться ЗМІ для збалансованого висвітлення виборчого процесу. Крім того, існує потреба в інституції, що матиме повноваження стежити за відповідністю правилам та своєчасно усуватиме можливі проблеми», – сказано в спільній заяві високого представника ЄС з міжнародних відносин Кетрін Ештон та Єврокомісара Штефана Фюле, пише «Українська правда».

Також ЄС наголошує на необхідності негайно забезпечити прозорість діяльності Центральної виборчої комісії, щоб прояснити питання, пов’язані зі складом окружних виборчих комісій.

«Крім того, ми шкодуємо, що наслідки судових процесів не відповідали міжнародним стандартам та не дозволили представникам опозиції взяти участь у парламентських виборах», – наголошується у заяві.

Також у документі знову нагадується, що парламентські вибори «стануть лакмусовим папірцем» щодо демократичних перетворень в Україні. «Ми закликаємо українську владу дослухатися до попередніх висновків місії ОБСЄ зі спостереження за виборами», – йдеться у заяві.

Фото – 24smi.org

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *