Партія регіонів створила представництво прес-центру у Facebook

15 жовтня Партія регіонів створила у соціальній мережі Facebook сторінку-представництво офіційного прес-центру партії, який відповідатиме за висвітлення подій довкола парламентських виборів-2012.

Ганна Герман, яка очолила прес-центр, написала на сторінці:

«Привіт усім! На побажання колег-журналістів ми відкрили цю сторінку, де ви зможете у режимі live ставити свої запитання і отримувати відповіді. Запрошую. І дякую за співпрацю. Побажаймо собі чистих, вільних і прозорих виборів. Запитання можете ставити і в англійській. В цій мові ви також зможете отримати відповідь» (авторський правопис збережено – Ред.)

Цікаво, що у першому ж питанні, яке лишили на сторінці (до слова, профіль автора питання нагадує профіль бота, оскільки має лиш трьох друзів у списку контактів і поодинокі записи на сторінці), йшлося про Об’єднану опозицію, яка, мовляв, проводить з’їзд за закритими дверима і не пускає на нього журналістів. Прес-центр Партії регіонів це, звісно, коментує:

«Світ вибирає між відкритістю і закритістю,- сказав мій друг Алек Росс.- Виграє той, хто вибирає відкритість. Мені дивно, що опозиція, яка так багато говорить про транспарентність процесу, закриває свої з’їзди від журналістів. Це свідчить про подвійні стандарти: з одногго боку закликають до відкритості. З іншого – самі закривають інформацію. Якщо хтось щось приховує – значить він не хоче, щоб суспільство знало правду. Хіба це демократичний вибір?» (авторський правопис збережено – Ред.)

Спочатку представництво було створено, як приватний акаунт користувача, що суперечить правилам користування Facebook, оскільки подібні сторінки мають право створювати лиш реальні люди, а не організації, компанії та інші установи. Через кілька годин прес-центр розіслав підписникам повідомлення з запрошенням на свою нову сторінку, формат якої вже відповідав правилам мережі.

Фото – redesenlanube.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *