Інтернет-видання Texty.org запустило спецпроект «Rada 2012: приціл виборця»

Мета проекту «допомогти виборцям не заплутатися у розмаїтті вибору та не віддати свій голос за кандидатів і партії, які апріорі не пройдуть у парламент і, відповідно, ніколи не зможуть вплинути на майбутнє країни».

На сайті можна переглянути порівняльну візуалізовану таблицю основних даних про кандидатів-мажоритарників, які балотуються у кожному з 225 виборчих округів. Є можливість відсортувати список кандидатів за різними критеріями у порядку спадання або зростання – вік, посада, освіта, розмір основних та додаткових доходів, площа житла та присадибних ділянок тощо.

Проект також містить прогноз складу майбутньої Верховної ради за пропорційною і мажоритарною системою голосування, укладений відповідно до даних соціологічних опитувань Центру Разумкова. Крім того, існує можливість за допомогою спеціального онлайн-інструменту самостійно змоделювати можливий склад парламенту.

«Справжню ціну кожного відсотка підтримки виборця відтепер можна побачити на власні очі. Ваш голос, а також голоси ваших рідних, друзів та колег можуть змінити ситуацію в парламенті. Регулюючи відсоток підтримки різних партій, у різних вікових групах, можна зрозуміти, як зміниться розподіл «кольорів» в залі засідань ВР», –  пишуть розробники проекту, презентуючи його.

Інфографіка – Texty.org, фото – natali5.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *