«Савік Шустер студія» заявляє, що зафіксувала підкуп виборців (ОНОВЛЕНО)

«Савік Шустер студія» заявляє, що їй вдалося зафіксувати факт підкупу виборців в окрузі № 199 (Черкаська область), де балотується Павло Єлізаров – керівний партнер «Савік Шустер студії».

Знімальна група студії перебуває в Черкаській області, оскільки знімає там проект «Свобода вибору» з Павлом Єлізаровим, повідомила «Телекритиці» піар-директор студії Каріна Палаєва.

20 жовтня Ніна Качерова, громадський помічник кандидата в народні депутати України по 199-му округу Павла Єлізарова, дізналася про підкуп виборців та повідомила про це знімальній групі, яка зафіксувала порушення.

Оператор зняв, як люди отримують якісь пакунки. У відеосюжеті мешканці Маньківки говорять про те, що їх покликали до приймальні Якібчука і що вони будуть голосувати за Якібчука (кандидата в депутати Мирослава Якібчука), який дає ці пакунки.

Один зі спікерів у сюжеті говорить про те, що пакунки видавала профспілка, а не кандидат (Мирослав Якібчук є головою Національного форуму профспілок України): «Це профспілка видавала. Те, що профспілка висуває цього кандидата – це одна справа. А те, що профспілка працює – це інша справа». «Телекритика» написала запит до Національного форуму профспілок.

За словами Ніни Качерової, на місце була викликана міліція, яка приїхала, склала протокол і зібрала пояснення.

У секторі зв’язків з громадськістю УМВС у Черкаській області «Телекритиці» підтвердили, що 20 жовтня близько 17:00 до Маньківського райвідділу міліції надійшло повідомленні про те, що здійснюється підкуп виборців. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Всі учасники та свідки події опитані, матеріали зібрано та направлено до окружної виборчої комісії для прийняття рішення.

Фото – tvgid.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *