«Україна» замовила екзит-пол у Research&Branding Group

Соціологічна компанія Research&Branding Group проведе екзит-пол на замовлення телеканалу «Україна». Про це повідомила прес-служба каналу.

Як розказав  засновник R & B Євген Копатько у коментарі «Виборам та ЗМІ», під час дослідження буде опитано 10 тисяч респондентів на 500 дільницях.

Екзит-пол буде проводитись за принципом імітації голосування. «Ми не проводитимемо опитування на виході, а надаватимемо респондентам бюлетень., який вони самостійно заповнюватимуть і кластимуть в урну», – сказав він. У бюлетені буде зазначений перелік партій.

Співробітники компанії вже на виборчих дільницях самостійно визначатимуть  кого з респондентів опитувати. «У нас є своя система відбору. До опитування залучатимемо кожну певну людину, в залежності від ситуацію в окрузі. Ми орієнтуватимемось на кількість людей які виходять з дільниць. Це покрокова вибірка, тобто кожна людина, яка виходить, має свій номер. Тільки опитування відбуватиметься у своєму темпі: у селі – одна історія, у невеликих  місті – друга, а у великих – третя», – зазначив Євген Копатько.

Окрім цього у суботу 27 жовтня, на передодні виборів, компанія робитиме закрите соціологічне дослідження на тему виборів, результати якого не публікуватимуться у пресі. Якщо компанія встигне обробити його результати,  тоді  розкаже про них у проекті телеканалу «Україна» «Вибори 2012».

Нагадаємо, Research&Branding Group стала інформаційним партнером каналу по передвиборчому спецпроекту.

Як вже повідомляла «Вибори та ЗМІ», компанія TNS Ukraine і Центр соціальних і маркетингових досліджень SOCIS проводитимуть спільний екзит-пол на замовлення двох телеканалів – ICTV та «Інтера».

Фото – svit24.net

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *