5 канал замовив екзит-пол у соціологічної групи «Рейтинг»

Опитування буде проведено на виході з 350 виборчих дільниць, вибірка – 20 тис. респондентів.Соціологічна група «Рейтинг» на замовлення 5-го каналу проведе національний екзит-пол «Україна – 2012». Про це повідомляє прес-служба каналу.

Результати будуть оприлюднені на 5-му каналі 28 жовтня в рамках телемарафону «Парламентські вибори 2012» одразу після 20:00.

Опитування буде проведено на виході з 350 виборчих дільниць. Кількість опитаних складатиме понад 20 тис. респондентів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення України (18 років і старше) за регіонами і типом населених пунктів. Виборчі дільниці для опитування відібрані випадковим чином із дотриманням принципу рівномірності. Респонденти на дільницях відбираються відповідно до кроку, який є незмінним протягом усього дня виборів.

Опитування відбуватиметься анонімно, респонденти самостійно заповнюватимуть анкети (бюлетені) і опускатимуть у спеціально виготовлені скриньки. Дослідженню підлягатиме вибір партій: «За яку партію ви щойно проголосували на виборах до Верховної Ради України?», а також соціально-демографічні характеристики виборців: вік, стать, освіта.

До роботи на екзит-полі «Україна – 2012» буде залучено понад 700 інтерв’юерів, крім того, близько 100 осіб займатимуться організацією опитування, контролем, збором даних та їх обробкою.

Телемарафон «Парламентські вибори 2012» на 5-му каналі розпочнеться 28 жовтня о 07:00 і триватиме упродовж усього дня.

Нагадаємо, телеканали «Інтер» та ICTV замовили національний екзит-пол соціологічним компаніям TNS Ukraine і SOCIS, канал «Україна» – соціологічній компанії Research&Branding Group.

Фото – moneymaxima.blogspot.com

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *