Екзит-пол «Савік Шустер студії» проводитиметься на 350 виборчих дільницях

Результати будуть оголошені у прямому ефірі Першого національного 28 жовтня о 20:00.

Соціологічна служба «Савік Шустер студії» має намір опитати учасників голосування на 350 виборчих дільницях по всій Україні. Про це «Телекритиці» повідомили у прес-службі продакшну.

 Кількість респондентів, які будуть опитані під час екзит-полу, буде названа після завершення дослідження.

Екзит-пол студії проводитиметься за допомогою самозаповнення анкети, тобто респондент сам заповнюватиме анкету, а потім особисто кидатиме її в згорнутому вигляді в урну.

Анкета міститиме крім основного запитання: «За яку політичну партію ви проголосували зараз?» ще чотири: про стать, вік, освіту і рід діяльності. За номером дільниці в масиві даних опитування також будуть такі показники, як регіон і тип поселення.

Для обрання виборчих дільниць соціологи використовують випадковий відбір з бази ЦВК усіх виборчих дільниць України, стратифікований по 24-х областях України (плюс АР Крим, Київ) і типом поселення (місто, село).

Результати опитування будуть оголошені в прямому ефірі Першого національного 28 жовтня о 20:00.

За інформацією прес-служби, соціологічна служба продакшну має опитувальну мережу інтерв’юерів у кожній області України (26 регіональних супервайзерів і більше 1000 громадських інтерв’юерів).

Нагадаємо, що низка телеканалів теж замовили власні екзит-поли. ICTV, «Інтер», «1+1» замовили в TNS і SOCIS, «1+1» – у центру «Соціальний моніторинг», «Україна» – у Research&Branding Group, 5 канал – у соціологічної групи «Рейтинг».

Фото – mgm.com.ua

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *