Гарячу лінію коорцентру допомоги журналістам блокують фальшивими викликами

О 12.30 на номер Координаційного центру Асоціації медіа-юристів, НСЖУ та Комісії з журналістської етики почала надходити велика кількість фальшивих викликів, які заблокували роботу гарячої лінії. Про це «Виборам та ЗМІ» повідомила юрист НСЖУ Тетяна Котюжинська.

«Нам почали постійно дзвонити. Беремо слухавку – там грає музика. І так постійно. Через ці дзвінки, які, як нам згодом повідомили в «Укртелекомі», здійснювалися з кількох номерів, телефон гарячої лінії постійно був зайнятий», – розказала пані Котюжинська.

Наразі «Укртелеком» намагається вирішити проблему шляхом блокування дзвінків з номерів, з яких здійснювався автодозвон на гарячу лінію. Поки номер не буде відновлено, журналісти, спостерігачі та члени комісій можуть звертатися за консультаціями за телефоном 044-235-33-31.

«Не знаю, хто за цим стоїть і кому ми заважаємо. Подібні консультації ми надавали в день виборів і в попередні роки, але таких проблем ніколи не виникало», – додала Котюжинська.

За її словами, станом на 13.00 на гарячу лінію звернулося лише троє журналістів. В усіх трьох випадках йшлося про дрібні непорозуміння з членами дільничних комісій, які вдалося швидко залагодити. Фактів серйозних порушень поки не зафіксовано.

«В одному з випадків журналіст перевіряв роботу веб-камер. Він став поряд з урною, де його мала фіксувати камера, проте, забив на сполох, бо на відео з веб-камери, за яким він слідкував в мережі, його видно не було. Як з’ясувалося пізніше, зображення просто потрапляє на сайт з певною затримкою, тож журналісту просто достатньо було трохи довше почекати», – розповіла юрист.

Нагадуємо, що протягом доби безкоштовні юридичні консультації журналістам надаватимуть медіа юристи трьох громадських організацій. З повним переліком телефонів гарячих ліній можна ознайомитися тут.

Фото – ilcorrieredabruzzo.it

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *