Міліція: Інформація про побиття знімальної групи ТВі не відповідає дійсності

«П’ятеро осіб, серед яких були два народні депутати та особи, які назвалися журналістами телеканалу, намагалися увірватися до зали засідань».

Інформація про побиття знімальної групи ТВі на 11-му виборчому окрузі Вінниччини не відповідає дійсності, заявляє служба зв`язків з громадськістю  УМВС України у Вінницькій області.

«Сьогодні окремі Інтернет-видання оприлюднили інформацію про побиття знімальної групи телеканалу ТВІ на виборчому окрузі N 11. Ця інформація не відповідає дійсності», – йдеться в повідомлення служби зв`язків з громадськістю.

За інформацією представників УМВС України у Вінницькій області, журналістів ТВі міліція намагалася зупинити, коли ті вривалися до зали засідань ОВК.

«Близько 9-ї години ранку голова ОВК оголосила технічну перерву та попросила усіх присутніх в залі засідання учасників виборчого процесу та журналістів покинути приміщення. Попри це п’ятеро осіб, серед яких були 2 народні депутати та особи, які назвалися журналістами телеканалу, намагалися увірватися до зали засідань. Журналісти не надали жодних посвідчень та не мали відповідної акредитації.

На зауваження голови комісії вони не відреагували, відтак голова ОВК звернулась по допомогу до працівників міліції, які завадили вказаним особам увійти до приміщення, де знаходились члени ОВК. Працівники “Беркуту” загородили прохід до зали засідань, жодних силових заходів до вказаних осіб не застосовували.

Після цього оператор телеканалу мав змогу знімати те, що відбувається в приміщенні зали засідань ОВК під час технічної перерви з коридору через скляні двері» – зазначено у повідомленні.

Також представники прес-служби зазначають, що на момент інциденту біля приміщення зали засідань перебували представники ОБСЄ, які спостерігали за тим, що відбувається, і «щодо них не чинилося ніякого тиску з боку працівників міліції».

Як наголошуєься у повідомленні, «міліція діяла в межах правового поля».

Нагадаємо, за словами генерального директора ТВі, народного депутата Миколи Княжицького, сьогодні представники охорони 11-го ОВК напали на пана Княжицького, поваливши його на підлогу, та кореспондента ТВі Любомира Ференца. Як розповів гендиректор ТВі, він із журналістами  перебував у холі біля входу до зали засідань і в момент нападу міліції навіть не бачив правоохоронців, бо стояв до них спиною. За словами Микола Княжицького, рішення щодо заяви до прокуратури буде прийнято після консультації з юристами каналу. Сьогодні ж увечері ТВі планує показати глядачам репортаж про інцидент у Вінниці, поінформувавши їх про подробиці інциденту.

3 листопада на 11 ОВК боєць «Беркута»  залишив синці на руці фокореспондента LB.ua Макса Левіна. Він стягнув  журналіста з четвертого поверху на другий. заявивши, що той «порушив Конституцію щодо ведення зйомки». Пан Левін готує заяву до прокуратури.

Як повідомляла «Телекритика»,  2 листопада окружні виборчі комісії № 11 у Вінниці та № 223, де досі триває підрахунок голосів за результатами виборів 28 жовтня, почали перешкоджати доступу журналістів до їхніх приміщень. Члени вінницької ОВК № 11 такі заходи мотивують статтею 92 п. 12 закону про вибори, яка дозволяє перебувати в залі при підрахунку голосів лише офіційним спостерігачам, кандидатам і їхнім довіреним особам, уповноваженим представникам партій.

З ними не погоджуються юристи. Президент Асоціації медіаюристів України Тетяна Котюжинська наголосила, що журналісти мають право бути присутніми на всіх засіданнях виборчих комісій без дозволів і запрошень, що прямо передбачено статтями 13 і 34 закону «Про вибори народних депутатів України».

4-го листопада у другій половині дня журналістів пустили на засідання 11-ї ОВК.

Фото – mykorosten.com

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • Ото дуже скоро дії винниціькіх ментів перевірить внутрішня служба та прокуратура. Я хочу побачити як вони заговорять через місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *