У Вінниці міліція побила знімальну групу ТВі та Миколу Княжицького (ОНОВЛЕНО)

Журналісти намагалися пройти до зали засідань 11-го окружкому.На директора телеканалу ТВі, кандидата у депутати Миколу Княжицького та знімальну групу каналу напали представники міліції. Кореспондент ТВі Любомир Ференц та оператор Олександр Тупік перебували на вінницькому окрузі №11 і намагалися потрапити до зали засідань.

«Ми просто в коридорі стояли спиною до міліції. Я навіть їх не бачив і не чув у момент, коли вони кинулися на мене і Любомира Ференца. Оператор стояв поряд і почав це знімати. А потім я побачив, що до зали ОВК й інших журналістів і спостерігачів не пускають, і про цей підрахунок голосів все стало зрозуміло», – розповів Микола Княжицький  у коментарях «Телекритиці». Під час інциденту правоохоронці штовхнули його на підлогу.

Як розповів гендиректор каналу у коментарях «Українській правді»,  міліція весь час перебуває в приміщенні ОВК, заходить туди і присутня під час засідання.

За словами Миколи Княжицького, знімальну групу ТВі сьогодні  також не пустили на засідання Вінницького окружного адміністративного суду, мотивуючи це проханням одного з кандидатів.

За словами гендиректора ТВі щодо інциденту на 11-му окружкомі журналісти готують репортаж: «Ми зробимо репортаж, який сподіваємося показати в ефірі каналу сьогодні. Щодо подальших дій радитимуся з юристами».

Тим часом, служба зв`язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області спростовує інформацію по напад на пана Княжицького та знімальну групу каналу і стверджує, що міліція діяла в межах правового поля.

Як повідомляла «Телекритика»,  2 листопада окружні виборчі комісії № 11 у Вінниці та № 223, де досі триває підрахунок голосів за результатами виборів 28 жовтня, почали перешкоджати доступу журналістів до їхніх приміщень. Члени вінницької ОВК № 11 такі заходи мотивують статтею 92 п. 12 закону про вибори, яка дозволяє перебувати в залі при підрахунку голосів лише офіційним спостерігачам, кандидатам і їхнім довіреним особам, уповноваженим представникам партій.

Президент Асоціації медіаюристів України Тетяна Котюжинська наголосила, що журналісти мають право бути присутніми на всіх засіданнях виборчих комісій без дозволів і запрошень, що прямо передбачено статтями 13 і 34 закону «Про вибори народних депутатів України».

Напередодні, 3 листопада, на окрузі № 11 у Вінниці боєць спецпідрозділу «Беркут» застосував силу до фокореспондента LB.ua Макса Левіна. Він стягнув  журналіста з четвертого поверху на другий. заявивши, що той «порушив Конституцію щодо ведення зйомки». Пан Левін готує заяву до прокуратури.

Фото – photo.guzei.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *