Журналістів пустили на засідання 11-ї ОВК у Вінниці

Журналістів пустили на засідання 11-тої ОВК у Вінниці у другій половині дня 4 листопада. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів генеральний директор ТВі, кандидат у депутати Микола Княжицький.

«Нарешті пустили на засідання ОВК у Вінниці. Голови ДВК відмовляються підписувати дані про перерахунок голосів у відкритих невідомими коробках», – зазначив він.

Нагадаємо, 11 ОВК протягом цих вихідних відзначився щонайменше двома інцидентами з журналістами.

Сьогодні представники охорони окружкому напали на Миколу Княжицького, поваливши його на підлогу, та кореспондента ТВі Любомира Ференца. Журналісти перебували у холі біля входу до зали засідань. За словами Микола Княжицького, рішення щодо заяви до прокуратури буде прийнято після консультації з юристами каналу.

3 листопада на 11 ОВК боєць «Беркута»  залишив синці на руці фокореспондента LB.ua Макса Левіна. Він стягнув  журналіста з четвертого поверху на другий. заявивши, що той «порушив Конституцію щодо ведення зйомки». Пан Левін готує заяву до прокуратури

Як повідомляла «Телекритика»,  2 листопада окружні виборчі комісії № 11 у Вінниці та № 223, де досі триває підрахунок голосів за результатами виборів 28 жовтня, почали перешкоджати доступу журналістів до їхніх приміщень. Члени вінницької ОВК № 11 такі заходи мотивують статтею 92 п. 12 закону про вибори, яка дозволяє перебувати в залі при підрахунку голосів лише офіційним спостерігачам, кандидатам і їхнім довіреним особам, уповноваженим представникам партій.

З ними не погоджуються юристи. Президент Асоціації медіаюристів України Тетяна Котюжинська наголосила, що журналісти мають право бути присутніми на всіх засіданнях виборчих комісій без дозволів і запрошень, що прямо передбачено статтями 13 і 34 закону «Про вибори народних депутатів України».

Фото – vinnycya.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *