Крім Зураба Аласанії модератором теледебатів на Першому національному буде Інна Москвіна

Дебати кандидатів у Президенти України «Національні дебати», що готує Перший національний, модеруватиме разом із генеральним директором Національної телекомпанії України (НТКУ) Зурабом Аласанією  журналіст та ведуча Інна Москвіна. Про це сьогодні, 7 травня, повідомив пан Аласанія на прес-конференції, присвяченій теледебатам.

Гендиректор НТКУ повідомив, що творча група, яка працювала над проектом, вирішила зробити «Національні дебати» двомовними. «Інна вестиме дебати українською. У неї прекрасна мова, сама вона із Західної України, за освітою філолог, довгий час працювала на телебаченні», – повідомив пан Аласанія.

Також гендиректор НТКУ розповів, що для модерування «Національних дебатів» він хотів знайти людину, яка б не асоціювалась напряму з якимось із каналів і, відповідно, з власником цього каналу.«Ну не могли ми взяти когось, скажімо, із 5-го каналу, бо глядачі асоціювали б цього модератора як підопічного власника цього каналі», – пояснив Зураб Аласанія.

Нагадаємо, 21 кандидат на пост Президента України братиме участь у проекті «Національні дебати» у прямому ефірі Першого національного. Спочатку підтвердили свою згоду на участь у дебатах всі 23 кандидати. Згодом Михайло Добкін та Олег Царьов висунули свої умови участі, що суперечать запровадженим НТКУ правилам щодо забезпечення рівних можливостей для всіх кандидатів. Тому в теледебатах братиме участь 21 кандидат.

28 квітня відбулось жеребкування кандидатів, складений графік виходу дебатів у ефірі Першого національного. Перші дебати вийдуть 9 травня, останні – 23 травня. Онлайн – трансляція всіх дебатів відбудеться на сайті bigmir.net.

Із графіком виходу теледебатів можна познайомитись на «Телекритиці».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *