Кутєпов: Прес-служба поширила неправдиву інформацію щодо замаху на Симоненка

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявляє, що на нього скоєно замах, пише «Українська правда». За його словами, 16 вересня, після ефіру «Національних дебатів» у офісі Національної телекомпанії України, він виїхав від НТК на авто. За ним гналися машини «по всьому місту».

«За нами гналися машини по місту. Кілька машин, набитих бойовиками з битами та рештою. В одному місці, де ми були змушені зупинитися, на світлофорі, вони оточили нашу машину на своїх авто, вийшли й почали бити її битами», – розповів пан Симоненко.

Політик стверджує, що коли йому і соратникам «вдалося вискочити з цього мішка», нападники«кинули в машину пляшку із займистою сумішшю».

«Погоня тривала по всьому місту», – стверджує він.

Пан Симоненко заявив: гонитва закінчилася тим, що йому вдалося сховатися в «деякому приміщенні», де він зараз і перебуває. У коментарі «Україніській правді» політик не зміг уточнити, з чим може бути пов’язано напад.

Журналіст «Громадського телебачення» Богдан Кутєпов, який почав слідувати маршрутом автівки Симоненка, каже, що наразі не знайшов фактів, які би підтверджували заяву лідера КПУ про напад.

«Я в числі інших журналістів знімав національні дебати на НТКУ. Під НТКУ почали кучкуватися молодики, які заявляли про свої наміри закидати Симоненка яйцями, а може й іще чимось. Я пішов до приміщення НТКУ відзняв момент, що Симоненка буквально евакуюють із офісу телекомпанії. Просто під час дебатів до нього підійшла прес-секретар лідера КПУ Вікторія Георгієвська та повідомила, що на нього чекають біля НТКУ», – розповів журналіст.

За словами Кутєпова, охорона Симоненка, на його погляд, нервувала, питала про чорний вхід. «Я знімав відео для фільму “Громадського.Doc” та хотів відзняти, як Симоненко залишає приміщення через чорний вхід. Але охорона спрацювала так, що я не встиг цього зробити. Охорона “олівця” розповіла мені, що Симоненко на червоному джипі поїхав неушкодженій», – уточнив Богдан Кутєпов.

Після цього, о 21:17 журналіст прочитав в інтернет-ЗМІ повідомлення, що на пана Симоненка вчинено замах: «Симоненка закинуть яйцями й коктейлями Молотова. На даний момент його стан невідомий».

«Я потелефонував Вікторії Гергієвській. Вона факт закидування підтвердила, й уточнила, що це сталося “за маршрутом слідування машин”. За ї словами, невідомі гналися за ними від будівлі НТКУ, а наздогнати змогли вже біля “Київської Русі”, де й закидали коктейлями Молотова», – розповів Богдан Кутєпов.

Журналіст вирушив на місце інциденту. «Біля “Київської Русі” зустрічаю пункт Державтоінспекції й розпитую, чи був тут інцидент, чи закидували невеличкий червоний джип коктейлями Молотова, –розповів Богдан Кутєпов. – Вони з мене смються й кажуть, що в них по рації такої інформації не було. Не побачив я там ані пожежних машин, ані міліції».

«Я перевірив – машина ціла, хоча Симоненко й далі продовжує казати, шо кинули пляшку з займистою сумішшю. Я бачив на власні очі авто. Воно неушкоджене, – зазначає журналіст. –Натомість в активіста автомайдану з машини Симоненка стріляли. Зараз вони на Шовковичній, 5. На місці працює міліція, в машині, за словами активістів “Автомайдану Київ”, виявлено гільзи від травматичної вогнепальної зброї».

 

Богдан Кутєпов пропонує колегам з інших ЗМІ поцікавитися доказами фактів, наведених у повідомленні прес-служби пана Симоненка та ним самим. Сам журналіст продовжує слідувати маршрутом автівки Симоненка та з`ясовувати всі обставини.

Пан Симоненко, як стало відомо 16 травня, заявив, що зняв свою кандидатуру з виборів президента України.

«Телекритика» намагається зв`язатися з прес-службою Петра Симоненка та отримати коментар Вікторії Георгієвської.

ajnj – https://www.facebook.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *