Бойовики не випустили луганських журналістів

Журналіст луганського видання «Обзор» В’ячеслав Бондаренко і стрімер Максим Осовський все ще в полоні. Про це повідомляє Юлія Красільникова, активістка ініціативи Схід-SOS.

Вже другу добу журналістів утримують у будівлі обласного управління СБУ. За словами Юлії Красільникової, В’ячеслав Бондаренко, в супроводі двох представників так званої ЛНР, намагався зайти в офіс «Обзору». Втім, через поганий стан здоров’я, не зміг піднятися вище другого поверху.

Вікторія Гурьян, посилаючись на Романа Єремеєнка, пише на Facebook:

«Слава сильно побитий. Я сам його не бачив, але вислухав враження бачивших Славіка – мого співробітника і охоронця будівлі, в якій наш офіс. Вони, незалежно один від одного, описали однаково.
Славік рухається сам, але насилу . Вище другого поверху піднятися не зміг. Одягнений був у майку і розірвані джинси. Ймовірно, одяг не його. Спина синя від гематом. Руки теж. Права рука в лікті сильно опухла. Очевидець описує колір рук як синьо-червоний. На спині не тільки гематоми, а й сліди, як ніби його волокли по асфальту.
На обличчі синців немає.
Спочатку води йому приніс мій співробітник . Потім , коли до нього підійшов охоронець , Славік попросив ще . Сказав охоронцеві , що погано себе почуває.
Супроводжували його дві людини: один в цивільному, представився як слідчий служби безпеки луганської народної республіки. Другий в захисній формі і з автоматом.
«Слідчий» отримав пароль до Славікова комп’ютера, зайшов в нього і скопіював собі на флешку переписку з Фейсбуку .
Коли йшли, «слідчий» тримав Славіка за руку. Допомагав».

Нагадаємо, 25 травня на блокпості в місті Щастя у Луганській області терористи затримали автомобіль, в якому їхали українські журналісти Богдан Бондаренко та Максим Осовский, а також водій таксі Андрій Тітовський. Журналісти їздили по Луганській області, забезпечуючи трансляцію про хід виборчого процесу.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *