Телерадіокомпанії висвітлювали виборчу кампанію об’єктивно і збалансовано – Нац Рада

Телерадіокомпанії максимально об’єктивно і збалансовано висвітлювали цьогорічну виборчу кампанію. Про це заявила Любов Бакаленко на брифінгу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Цього року вперше не було зафіксовано використання адмінресурсу. Також вперше за всі роки проведення виборчих перегонів телерадіорганізації надзвичайно швидко реагували на зауваження Національної ради, зауважила заступниця голови Національної ради Лариса Мудрак.

«У складний для держави час практично всі загальнонаціональні і місцеві мовники розмістили небувалу кількість роликів соціальної реклами, а також виготовляли власні передвиборчі проекти, які закликали прийти на виборчі дільниці», – доповіла член Національної ради Любов Бакаленко. Цього року до президентських виборів було підготовлено рекордну кількість відеороликів.

Втім, члени Національної ради фіксували тенденційні для передвибочої кампанії порушення. Найбільше з них пов’язано з використанням зображення Державного прапора Укрїни в політичній рекламі. На початку кампанії, у квітні, найбільше порушень стосувалось неналежного оформлення імені замовника політичної реклами: воно займало менш ніж 15% від площі екрану. Також було багато випадків включення агітаційних матеріалів до інформаційних передач.

Серед інших порушень – ненадання супровідної інформації при оголошенні даних соціологічних досліджень щодо виборів Президента, трансляція передвиборчої агітації, що може мати ознаки розпалювання насильства та межетнічної ворожнечі, ознаки упередженого і незбалансованого висвітлення виборчого процесу в інформаційних передачах.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *