28 серпня ЗМІ мають визначити розцінки на розміщення політичної реклами, а 29 серпня опублікувати

Відповідно до закону «Про вибори народних депутатів України» розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів повинні бути визначені не пізніш як на наступний день після опублікування Указу Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України, тобто 28 серпня. Про це йдеться на сайті Інституту розвитку регіональної преси.

Відповідно до ч.6 ст.71 закону про вибори народних депутатів, розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів встановлюються відповідним ЗМІ у розмірі, що не може перевищувати розміру середньоарифметичного значення ціни за комерційну рекламу (рекламу, розповсюдження якої має на меті отримання прибутку) за останні три квартали року, що передує року проведення виборів депутатів. При цьому ЗМІ можуть розрахувати такі розцінки вартості одиниці друкованої площі чи ефірного часу окремо для робочих днів і окремо для вихідних та святкових днів, а також окремо для різних за кількістю потенційної аудиторії періодів ефірного часу чи друкованої площі.
Згідно з частинами 16, 17 ст.107 цього Закону телерадіоорганізації всіх форм власності зобов’язані не пізніш як на другий день після опублікування Указу Президента України про дострокове припинення повноважень парламенту або рішення ЦВК про призначення виборів опублікувати в друкованих ЗМІ розцінки вартості однієї хвилини (секунди) ефірного часу в порядку, встановленому цим Законом.
Друковані ЗМІ усіх форм власності зобов’язані не пізніш як на другий день після опублікування указу опублікувати в друкованих ЗМІ розцінки вартості одиниці друкованої площі в порядку, встановленому цим Законом.
Телерадіоорганізації, які ведуть мовлення на загальнонаціональних каналах, здійснюють таку публікацію в газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр», регіональні та місцеві телерадіоорганізації – у відповідних регіональних та місцевих друкованих засобах масової інформації державної чи комунальної форми власності.
Загальнодержавні друковані ЗМІ здійснюють таку публікацію в газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр», а регіональні та місцеві – у відповідних регіональних та місцевих друкованих ЗМІ державної чи комунальної форми власності.
Таким чином 28 серпня 2014 року ЗМІ мають визначити розцінки на розміщення політичної реклами, а 29 серпня опублікувати у передбаченому законом порядку, йдеться на сайті ІРРП.

 

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • публікація указу відбулася 28.08. а отже затвердити розцінки ЗМІ мають до 29, а опублікуати до 30 серпня включно. Юристи….бля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *