Комітет свободи слова підтримав постанову про заборону перевірок ЗМІ під час виборів

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації підтримав проект постанови № 4549a  «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період з позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року», внесений народними депутатами Миколою Томенком, Миколою Баграєвим, Оленою Кондратюк, Миколою Княжицьким та Віталієм Крутієм. Таке рішення члени Комітету ухвалили 4 вересня. Про це «Телекритиці» повідомили в секретаріаті Комітету.

За інформацією секретаріату, за рішення підтримано одноголосно (Олена Бондаренко, Олександр Голуб та Юрій Стець не були присутні на засіданні).

Також члени Комітету підтримали проект постанови № 4213а «Про сприяння розширенню мовлення українських телевізійних каналів за кордоном», внесений народним депутатом Юрієм Стецем, і затвердили плани-графіки участі представників депутатських фракцій, груп і народних депутатів України, які не входять до складу жодної фракції чи групи, у щотижневих 45-хвилинних програмах та у прямих щотижневих трансляціях, щочетверга, у проміжку часу між 18 та 23 годинами, 45-хвилинних тематичних передач Національної радіокомпанії України впродовж п’ятої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

Водночас Комітет не підтримав проект закону № 4851 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності інформаційних агентств», внесений народними депутатами Петром Симоненком та Олександром Голубом.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *