Ігор Гужва спростував інформацію про намір йти в депутати

Власник холдингу «Мультимедіа інвест-груп» і головний редактор видання «Вести» Ігор Гужва заявив, що не буде балотуватися в депутати за виборчим списком партії «Опозиційний блок». Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

При цьому пан Гужва підтвердив, що йому надходила пропозиція від «Опозиційного блоку». «Я за нього блоку вдячний і особисто Сергію Ларіну. Більш того, вважаю, що Україні потрібна сильна опозиція. Багато біди наші (в тому числі і нашої газети) від того що за владою немає контролю. Що у влади немає опонентів, які б били її по руках. Це я і сказав сьогодні на форумі опозиційного блоку, на який мене запросили після вчорашніх подій з моїм затриманням», – написав головний редактор «Вестей».

В теж час, він заявив, що не готовий балотуватися до Верховної Ради. «Головних причин дві. Перша, на відміну від багатьох моїх колег вважаю, що ще рано міняти професію. Друга – в нинішній ситуації тиску на холдинг чітке політичне пофарбування мене як його керівника не допоможе, а нашкодить справі нашого захисту. Всі наші дії і заяви будуть розглядатися не в контексті боротьби зі свавіллям влади, а через призму передвиборчої кампанії і моєї в ній участі», – наголосив Ігор Гужва.

Як писала «Телекритика», згідно з неофіційним повідомленням, партія «Опозиційний блок» мала намір включити до першої десятки партійного виборчого списку президента Всеукраїнського єврейського конгресу, власника радіо «Рабинович ФМ» та телеканалу «Рабинович TV» Вадима Рабиновича, власника холдингу «Мультимедіа інвест-груп» Ігоря Гужву, голову виконавчого комітету Партії розвитку України Сергія Ларіна і керівника партії «Україна – вперед!» Наталію Королевську на позачергових виборах Верховної Ради.

Нагадаємо, 11 вересня слідчими Головного управління у Києві та Київській області у рамках кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва здійснювалися процесуальні дії в офісі «Вестей» і типографії «Мега-поліграф». Зокрема, було проведено обшук та вилучено сервери.

13 вересня міліція затримала Ігоря Гужву біля будівлі «Мистецького Арсеналу», де проходила конференція «Ялтинська європейська стратегія» (YES). Згідно з повідомленням пана Гужви, там він хотів зустрітися з інвесторами, аби разом поспілкуватися з представниками ЄС і поінформувати їх щодо проблеми «Вестей». Біля будівлі «Мистецького Арсеналу» також проходив мітинг представників «Вестей» на підтримку видання.

Як повідомив відділ зв’язків з громадськістю МВС України в Києві, затримали пана Гужву як організатора несанкціонованого мітингу. Його доправили до Печерського райуправління міліції для складання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 статті 185-1 КУпАП. Після складання протоколу головного редактора «Вестей» відпустили.

У перших коментарях щодо цього інциденту Ігор Гужва звинуватив українську владу у «розправі над тими, хто їй не подобається». Він заявив, що холдинг оскаржуватиме дії міліції та СБУ. Також до прокуратури у зв’язку з незаконним обшуком планує звернутися «Мега-поліграф». Як стверджує адвокат друкарні Олексій Хмельницький, через блокування роботи типографії було зірвано випуск «як мінімум 14-ти видань». Загалом, окрім «Вестей», за даними цієї газети, там видається ще близько 20 друкованих ЗМІ.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *