Держкомтелерадіо стежитиме за рівним доступом політичних партій до ЗМІ під час виборчої кампанії

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко звернувся до керівників політичних партій з проханням у разі порушень засобами масової інформації принципу рівних умов передвиборної агітації оперативно інформувати Держкомтелерадіо про ці факти. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Комітету.

Держкомтелерадіо зазначає, що відповідно до пункту 5 частини другої статті 11 Закону України «Про вибори народних депутатів України» виборчий процес здійснюється на засадах свободи передвиборної агітації, рівного доступу всіх кандидатів у депутати і партій – суб’єктів виборчого процесу до засобів масової інформації незалежно від їх форми власності, крім засобів масової інформації, засновниками (власниками) яких є партії, кандидати у депутати в одномандатному окрузі.

«Враховуючи необхідність проведення в Україні відкритих, демократичних і прозорих позачергових виборів народних депутатів України Держкомтелерадіо, в межах своєї компетенції, вживатиме заходи щодо сприяння додержанню принципу рівних умов доступу до ЗМІ під час проведення передвиборної агітації», – зазначив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Нагадаємо,  Держкомтелерадіо закликав державні телерадіоорганізації суворо дотримуватися вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України» та сприяти рівному доступу учасників виборчого процесу до засобів масової інформації під час позачергових виборів до Верховної ради України в 2014 році.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *