Зураб Аласанія анонсував зміни у сітці НТКУ у зв’язку з парламентськими виборами

Генеральний директор Національної телерадіокомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія повідомив про завершення зміни сітки мовлення на Першому національному у період проведення позачергових парламентських виборів. Про це він написав у своєму профілі в Facebook.

«Зміни достатньо серйозні, оскільки ЦВК до останнього моменту не знала, чи буде виділено державою бюджет на розміщення політичної агітації відповідно до закону “Про вибори”. Буде», – написав Аласанія.

Як нагадав директор НТКУ, у зв’язку з цим телеканал буде зобов’язаний розміщувати безкоштовну агітацію 29-ти зареєстрованих партій, виділяючи на кожну по годині. Відповідно до жеребкування, реклама буде транслюватися з 19:00 по 22:00 в період з 6 по 24 жовтня.

«В зв’язку із цим вечірній прайм, у якому виходили “Новини на Першому”, “Міжнародні новини”, “Спорт”, “Про головне” Олеся Терещенко, “Слідство.інфо” Дмитра Гнапа, “Cхеми” Наталки Седлецької, “Шустер-лайв” “Савік Шустер студії”, документальні та художні фільми, – міняється по днях і по сітці. Час мовлення Першого, нагадую, – щодня до 23:00, далі розпочинається ліцензія телекомпанії “Ера”», – повідомив він.

За словами Зураба Аласанії, в зазначений період практично всі випуски програм «Новини», «Міжнародні новини», «Спорт» виходитимуть в скороченому форматі. Ефіри програми «Про головне» призупиняться до листопада. Випуск програми «Слідство.інфо» 8 жовтня буде перенесено в ранній прайм, орієнтовно з 18:00 до 19:00, після випуску «Новин». 15 жовтня вона вийде в тому ж слоті, але в більшому обсязі (35 хвилин).

«Випуски програми “Схеми” 9 і 16 жовтня також зсуваються в ранній прайм, 18-19. Третій випуск, запропонований до перенесення на суботу, 25 жовтня, Наталка робити не буде, оскільки це “день тиші”, а у неї програм не про кандидатів не передбачено. “Шустер-лайв” з 6 жовтня переміщається на більш пізній час, 21:40, а з 13 жовтня – на ранковий прайм, 9:30. Час виходу п’ятничних програм не змінюється. Програму середи 22 жовтня буде перенесено на день виборів, 26 жовтня», – повідомив директор НТКУ.

Аласанія також зазначив, що програма «Національні дебати» стартує 13 жовтня і виходитиме з понеділка по четвер о 21:30. Участь у кожному випуску братимуть по чотири партії (Комуністична партія України відмовилася від участі у дебатах). Жеребкування буде проведено в прямому ефірі Першого національного сьомого жовтня.

Як наголосив Зураб Аласанія, усі зміни в сітці Першого національного будуть багаторазово анонсуватися в ефірі телеканалу.

Нагадаємо, 3 жовтня під час випуску «Шустер live» Савік Шустер у прямому ефірі Першого національного заявив прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку, що керівник НТКУ Зураб Аласанія «починає закривати ефіри програми незважаючи на контракт, укладений до 1 січня». Пан Аласанія в свою чергу назвав заяву ведучого «шантажем в прямому ефірі» і зазначив, що з 6 жовтня програми «Шустер live», «Слідство.інфо», «Про головне» та «Національні дебати» дійсно або випадуть з ефіру, або скоротять хронометраж відповідно до закону «Про вибори». Згідно з ним НТКУ зобов’язана розпочати розміщувати в ефірі рекламу кандидатів у депутати Верховної Ради.

Як писав сайт «Вибори і ЗМІ», Національною телекомпанією і Національною радіокомпанією надаватиметься ефірний час за рахунок держбюджету політичним партіям, які беруть участь у позачергових виборах народних депутатів України. Згідно жеребкування, першим отримає ефірний час на Першому національному «Правий сектор», за ним ефір буде надано Радикальній партії Олега Ляшка. ВО «Свобода» іде п’ятою у цьому переліку, «Батьківщина» – сьомою, Блок Петра Порошенка – дев’ятнадцятим.

Нагадаємо, свої оцінки окремих випусків та  формату «Шустер live» автори «Телекритики» висловили у таких публікаціях, як «”Шустер live: “Маніпуляції крадькома”»“Шустер live”: піар в одні ворота»,«Кандидати у президенти в “Шустер live”: презентація замість дискусії», «”Шустер live”: замістити не можна залишити» та інших.

Позачергові парламентські вибори відбудуться 26 жовтня.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
    • Що там текст. Це людина, якій чуже все українське. Заліз як равлик у фейсбук, спілкуватися грамотно навіть російською не може, один ворожий мат. Всім доводить, що незалежний, а на дебати нікого не допускає. А творці голови повгинали і… Ви моголи?.. моголи, моголи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *