Кандидат у народні депутати Гліб Головченко заявив про спробу штурму його телеканалу ТАК TV невідомими особами

Кандидат у народні депутати по № 128 виборчому округу в Миколаєві Гліб Головченко заявив, що 6 жовтня в Миколаєві невідомі в балаклавах і камуфляжі здійснили спробу штурму офісу його телекомпанії ТАК TV. Лист із такою інформацією надійшов на електронну адресу «Телекритики» від прес-служби каналу.

Згідно з повідомленням, о 21:30 близько 20 осіб потрапили до двору Коледжу преси і телебачення, звідки почали штурмувати будівлю телекомпанії, намагаючись вибити вхідні двері. При цьому нападники, за даними прес-служби каналу, не відповідали на запитання працівників каналу та не висували жодних вимог.

«Забарикадувати поверх апаратних прямого ефіру телекомпанії допомогли охоронці кандидата в народні депутати від Блоку Петра Порошенка Бориса Козира (мажоритарний округ №127 у Миколаївській області – ТК), який у той час знаходився в будівлі телекомпанії», – повідомляє прес-служба ТАК TV.

У коментарі «Телекритиці» Гліб Головченко зазначив, що невідомі залишили будівлю перед приїздом патрульно-постової служби міліції. Втім, керівництво ТАК TV вирішило не подавати заяву до районного управління МВС. «Я не вважаю, що там спроможні розслідувати таку справу», – заявив пан Головченко.

В УМВС у Миколаївській області «Телекритиці» повідомили, що станом на сьогодні, 8 жовтня, заяви про напад на телекомпанію ТАК TV до міліції не надходило.

Натомість, пан Головченко заявив, що вирішив звернутися зі скаргою про напад до Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки, РНБО, ОБСЄ, НАТО та Президента України. Кандидат у нардепи заявив, що не вважає напад на телекомпанію політичною подією і назвав інцидент спробою «дестабілізації ситуації на півдні країни». «Гадаю, НСЖУ варто створити гарячу лінію, на яку б у таких випадках могли звертатись журналісти», – повідомив пан Головченко.

Нагадаємо, генеральний директор телеканалу ТАК TV Коледжу преси та телебачення, директор Коледжу преси та телебачення Гліб Головченко є кандидатом у народні депутати по № 128 одномандатному виборчому округу в місті Миколаєві. Він безпартійний, але балотується від Ліберальної партії України.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *