Асоціація зовнішньої реклами обурена демонтажем 30 рекламних конструкцій в Одесі

Асоціація зовнішньої реклами України вкрай стурбована тим, що в Одесі за останні кілька днів місцевою владою проведено демонтаж близько 30 законно встановлених рекламних конструкцій. Про це йдеться у заяві АЗРУ, що надійшла на пошту «Телекритики».

«Серед компаній, що потрапили під незаконні дії влади міста, і національні компанії, члени Асоціації, які чесно працюють на ринку вже багато років. Для нас лишається загадкою, якими аргументами керувалась Одеська влада, коли здійснювала нічні демонтажі законних конструкцій. Адже методи, що були застосовані, є неприпустимими для правової держави. Демонтаж під покровом ночі, без попередження власника, із залученням охоронних фірм, зрив маркувальних табличок з конструкцій, відсторонення від процесу представника власника, — все це ознаки незаконних і навіть злочинних дій. Невже дотримання законів — не основа діяльності будь-якого чиновника?», – заявляють в Асоціації.

За їх словами, галузь зовнішньої реклами є однією з бюджетоутворюючих для кожного міста, оператори ринку навіть у сьогоднішніх складних умовах економічної кризи повністю виконують свої зобов’язання перед бюджетами міст, підтримують соціальні ініціативи, армію та європейський курс розвитку країни.

«Такі недалекоглядні дії місцевих чиновників розв’язують конфлікт між владою та бізнесом, руйнують інститут власності, погіршують інвестиційний клімат в галузі та підривають імідж Президента та Уряду України, які реалізовують курс на європейську інтеграцію. Більш того, одеські демонтажі є інструментом тиску на засоби масової інформації, яким є зовнішня реклама. А демонтаж конструкцій з політичною рекламою — ще й загостренням конфлікту в полі політичних інтересів. Адже під вирізку потрапили політичні сюжети партій, в тому числі Блок Петра Порошенка, Батьківщина, Народний фронт. Асоціація звертається до влади міста Одеса із закликом припинити демонтажі законно встановлених щитів і не створювати конфронтації між владою та громадськістю. У разі продовження таких дій з боку одеських чиновників ми будемо змушені звертатися до Президента та Уряду України з метою пошуку справедливості та захисту ділової репутації учасників Асоціації», – заявляє виконавчий директор Оксана Поліщук.

«Телекритика» намагається отримати коментар у представників влади Одеси.

«Вибори та ЗМІ»

Фото ghall.com.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *