«Твій голос» запускає конкурс на краще журналістське розслідування про купівлю голосів

Напередодні парламентських виборів інформаційна кампанія «Твій голос» запускає конкурс на краще журналістське розслідування про купівлю голосів. Журналіст, який проведе найкраще розслідування отримає грошову винагороду у розмірі 10000 гривень.

Згідно з дослідженням компанії Active Group, майже половині українців пропонували продати свій голос на виборах. Також 42% українців заявляють про принципову готовність продати свій голос за певних умовах. На сьогоднішній день українці оцінюють вартість «свого голосу» таким чином: голоси студентів можна купувати по 250 грн (+/- 50 грн), голоси працюючих – 350 грн (+/- 50 грн).

Мета конкурсу – привернути увагу суспільства до проблеми покупки та продажу голосів на виборах. В рамках розслідування журналісти можуть дізнатись про вартість голосу і процес звітності за його продаж та викрити «мисливців за голосами». Головна задача журналіста – максимально розкрити тему продажу голосів.

Стати учасниками конкурсу можуть журналісти різного ступеня кваліфікації, незалежно від досвіду та віку учасників. На конкурс приймаються відеоматеріали тривалістю не більше 15 хвилин.

Роботи оцінюються за такими критеріями: достовірність інформації; креативний сюжет; цікавий фактаж.

За підсумками конкурсу буде визначено переможця, котрий отримає грошову винагороду у розмірі 10000 гривень. Хто саме увійде до складу журі конкурсу, організатори тримають у секреті.

Конкурсну роботу журналісти повинні надіслати до 22 жовтня на e-mail tvoy.golos2014@gmail.com. Грошову винагороду надає фонд «Освітні ініціативи».

«Вибори та ЗМІ»

фото – vorobus.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *