20 жовтня о 15.00 – чат-конференція з Мирославою Гонгадзе

20 жовтня о 15.00 на http://chat.telekritika.ua відбудеться чат-конференція за участю продюсера Української редакції Всесвітньої служби  «Голосу Америки», ведучої програми «Час-Time», ведучої «Національних дебатів» на Першому національному Мирослави Гонгадзе на тему: «Чи допоможуть Національні дебати зробити громадянам України усвідомлений вибір на позачергових парламентських виборах-2014».

До обговорення пропонуються питання: з якими проблемами стикаються ведучі «Національних дебатів» під час підготовки і ведення програми; як відбуваються дебати на американському телебаченні та інші.

Ці та інші запитання ви зможете поставити Мирославі Гонгадзе під час чат-конференції 20 жовтня. Читачі вже можуть поставити своє запитання під анонсом на сайті.

Біографічна довідка:

Мирослава Гонгадзе (Петришин) – українська телеведуча, журналіст, юрист; вдова відомого українського журналіста Георгія Гонгадзе.

На початку 1990-х років Мирослава Гонгадзе (Петришин) захопилася журналістикою і українською політикою. У 1993 році вона була фахівцем в управлінні інформації журналу «Пост-Поступ». У 1994 і 1995 роках займала посаду заступника директора та директора прес-центру політичного союзу «Нова хвиля». У 1995 році була керівником прес-служби СТБ, а в 1998-му – газети «День».

1993-го була помічником режисера документального короткометражного фільму Георгія Гонгадзе «Тіні війни» про грузино-абхазький конфлікт, 1996-го – виконавчим продюсером «Охоронців мрії».

 1995 року Мирослава одружилася з Георгієм Гонгадзе, 1997-го у них народилися дві доньки.

У 2000 році Георгій Гонгадзе був викрадений і по-звірячому вбитий. Секретні записи стрічки, надані одним з охоронців президента і випущені опозиційними політиками, викрили причетність Кучми до злочину. В результаті політична полеміка стала відома як касетний скандал, зашкодила популярності Кучми і заклала підвалини для Помаранчевої революції 2004 року. Мирослава Гонгадзе стала відома як борець за демократію, права людини, свободу преси в Україні. Вона продовжує добиватися справедливості у справі викрадення і вбивства її чоловіка.

Мирослава і двоє її дітей отримали політичний притулок у США в 2001 році. В інтерв’ю «Українській правді» в лютому 2005 року Мирослава Гонгадзе сказала, що вона повернеться в Україну, якщо вбивця її чоловіка і ті, хто віддав наказ, будуть покарані.

З моменту прибуття в США Гонгадзе працювала в якості теле- і радіокореспондента «Голосу Америки», позаштатним кореспондентом радіо «Вільна Європа» / «Радіо Свобода», і була позаштатним співробітником Інституту європейських, російських та євразійських досліджень Університету Джорджа Вашингтона в окрузі Вашингтон у 2001 році.

У жовтні 2009 року вона зайняла дев’яносто перше місце в списку топ-100 «Найвпливовіших жінок України», що був складений експертами для українського журналу Focus.

Ведуча телевізійної інформаційної програми «Час-Time» «Голосу Америки», яка транслюється в Україні 5-м каналом.

«Вибори та ЗМІ»

Фото Ігоря Меделяна

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *