Новина про виступ Януковича з закликом голосувати за «Опозиційний блок» є фейком – політолог Бондаренко

Політолог Кость Бондаренко, який займав провладні позиції за часів президентства Віктора Януковича, заявив, що повідомлення російського видання The Moskow Post про виступ колишнього лідера України 20 жовтня у Ростові-на-Дону (Росія), яке передрукували кілька українських ЗМІ, є фейком, за яким стоять опоненти «Опозиційного блоку». Про це повідомляє інформагентство УНН.

«Новина про передвиборчий заяві Януковича – фейк, за яким стоять опоненти. Цю псевдоновину штучно розігнали сьогодні, щоб дискредитувати «Опозиційний блок» фейковою підтримкою Януковича, у якого зараз найбільш радіоактивний образ в українській політиці», – заявив політолог.

Кость Бондаренко сказав, що жалкує, що журналісти не змогли перевірити першоджерело. «Поширення пішло з блогу на одному з російських сайтів, далі його штучно просували в українському сегменті інтернету, підвищуючи рівень довіри до сайтів. Наскільки я можу судити, на першому етапі за розміщення такої новини платили за подвійним і потрійним тарифом. Але сайти в кінці ланцюжка, такі як Українська правда, швидше за все, стали жертвою ошуканців, довірилися посиланню, не перевіривши інформацію. Хоча згоден, що це важко зробити, оскільки отримати який-небудь коментар від Януковича або хоча б дізнатися, чи живий він, сьогодні дуже важко», – вважає пан Бондаренко.

Політолог також схиляється до версії, що за поширенням цієї новини можуть стоять партії-конкуренти «Опозиційного блоку» на виборах у парламент.

Нагадаємо, сьогодні, 17 вересня, низка українських ЗМІ з посиланням на єдине джерело – російське видання The Moskow Post – розповсюдили повідомлення, що колишній президент Віктор Янукович збирається 20 жовтня провести прес-конференцію у Ростові-на-Дону, присвячену майбутнім парламентським виборам в Україні.

Російське видання стверджувало, що має у своєму розпорядженні начебто  робочій варіант виступу Віктора Януковича і процитувало його: «…І все ж вважаю, що необхідно приймати участь у позачергових парламентських виборах, які в Україні відбудуться 26 жовтня. Ополченці Донбасу до останньої краплі крові захищають наші донецькі сопки від загарбників. Разом з ці ми повинні зайняти парламентську висоту в новому складі Верховної Ради. Для цього у Верховній Раді нового скликання має бути фракція «Опозиційного блоку».  Звертаюся до всіх виборців Партії регіонів, всім прихильникам партії, всім тим, хто не згоден з згубним курсом. На виборах 26 жовтня не стоїть питання – голосувати чи не голосувати. Вибір один – голосувати за «Опозиційний блок» як форпост всіх російськомовних, всіх жителів Південного Сходу, всіх людей здорового глузду і доброї волі. «Опозиційний блок» – це перевірена команда професіоналів. Юрій Бойко – кращий міністр енергетики в історії України. Блискучі управлінці Олександр Вілкул та Наталія Королевська, справжній боєць Нестор Шуфрич. Їх прихід до Верховної Ради – єдина надія на відновлення промислового потенціалу, економічний розвиток, створення робочих місць і зростання соціальних стандартів». Звернення начебто завершується твердженням: «Режим неминуче рухне вже цієї зими. Коли це відбудеться, ми повинні бути готові взяти всю повноту влади в свої руки».

«Вибори та ЗМІ»

Фото ru.tsn.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *