Голова НМПУ закликав кандидатів у депутати в Кременчуці дати публічну оцінку «дикунській поведінці» чиновників щодо журналістів

Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов закликав кандидатів у народні депутати України по двох округах Кременчука Полтавської області дати публічну оцінку «дикунській  поведінці» міських чиновників щодо журналістів телеканалу «Візит». Таку заяву він зробив на прес-конференції у Кременчуці 21 жовтня. Заклик звернено до кандидатів по 150-го округу Костянтина Жеваго, Ганни Капустян, Тетяни Гузь і по 146-му округу Юрія Шаповалова, Оксани Піддубної, Володимира Пилипенка, Олега Надоші. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

Юрій Луканов заявив, що два роки тому почався моральний терор щодо візитівців, а тепер дійшло до рукоприкладства. Він запевнив, що медіа-профспілка буде домагатися покарання можновладців-зловмисників за 171-ю статтею Кримінального кодексу («Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста»).

Голова НМПУ нагадав, що нинішнє ставлення до журналістів «Візиту» є наслідком минулих спроб міської влади відібрати приватну телекомпанію і перевести її в комунальну власність. За його словами, ці плани зірвалися, суд відмовив позивачам, і це сталося, зокрема, і через те, що медіа-профспілка підтримала колег з «Візиту».

Нагадаємо, 16 вересня завідувач організаційно-контрольного відділу міськради Кремечука Валерій Декусар штовхав репортера телеканалу «Візит», члена медіа-профспілки Оксану Цокур під час виконання нею її службових обов’язків.

Два роки тому за ініціативою міської ради Кременчука було здійснено спробу перебрати приватний телеканал «Візит» у комунальну власність.  Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади Кременчука 50% активів телевізійної вежі приватної телекомпанії «Візит». 19 вересня Автозаводський райсуд Кременчука скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК).

Вищий Спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі п’яти суддів відновив всі права приватної телекомпанії «Візит» (Кременчук)  й скасував всі рішення щодо передачі корпоративних та інших прав міському виконавчому комітету та кременчуцькій комунальній телерадіокомпанії.

Міжнародна і Європейська федерації журналістів заявили тоді, що спроби відібрати приватну телекомпанію негативно позначиться на стані свободи слова.

Нагадаємо, 15 жовтня 2014 року співробітники телеканалу «Візит» у Кременчуці оголосили бойкот через тиск, який, за їхніми словами, здійснюється на редакцію з боку влади.

Влада Кременчука у відповідь заявила, що не здійснює тиск на журналістів ТРК «Візит».

«Вибори та ЗМІ»

Фото прес-служби НМПУ

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *