«Свободівці» вимагали зняти з ефіру рекламний ролик кандидата від Ляшка проти Сех

Група представників від ВО «Свобода» 19 жовтня зайшли до будівлі бродівської районної телерадіокомпанії, вимагючии зняти з ефіру рекламний ролик проти кандидата у народні депутати від ВО «Свобода» Ірини Сех. Про це повідомляє Zaxid.net.

Автор ролика – кандидат у 119 виборчому округу від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Андрущенко – називає себе «єдиним узгодженим кандидатом проти Ірини Сех» та звинувачує її у «кришуванні» вирубки лісів на Бродівщині та розкраданні коштів.

Як розповів Zaxid.net голова ТРК «Броди» Володимир Булишин, «свободівці» увірвалися до будівлі за кілька хвилин до того, як рекламний ролик мав вперше вийти в ефір. Ролик був оплачений кандидатом та позначений як політична реклама.

«Можливо стався витік інформації від команди Андрущенка», – припустив він.

За словами Булишина, інцидентом уже зацікавились правоохоронні органи, про який вони дізналися від ЗМІ. Наразі кримінальне провадження ще не відкрите.

Депутат облради Олександр Ганущин, який і повідомив у соцмережі Facebook про напад на телерадіокомпанії, назвав імена тих, хто увірвався до будівлі. Це троє депутатів Бродівської райради від ВО «Свобода» – Юрій Маєвич, Іван Ліпкевич та Галина Чабуркіна, яка є працівником Нацпарку «Північне Поділля». Був і директор Нацпарку Юрій Сиротюк, який є довіреною особою Ірини Сех. Крім того, був голова районної організації ВО «Свобода» Михайло Чунгін та Роман Яремович – депутат Бродівської міської ради. Перемовини зі «свободівцями» голова ТРК «Броди» Володимир Булишин знімав на відео.

У коментарі «Телекритиці» юрист Національної спілки журналістів Тетяна Котюжинська зазначила, що згідно зі ст. 68 закону «Про вибори народних депутатів України», заклик не голосувати за певного кандидата – законна частина передвиборної агітації. «Але в даному випадку заклику не голосувати немає. З дій представників інших кандидатів зрозуміло, що їх претензії полягають у тому, що кандидат Андрущенко поширив завідомо неправдиву інформацію про те, що він є єдиним узгодженим кандидатом проти Сех. Оскільки рішення суду щодо цього немає, то ТРК відповідальності за поширення інформації не несе, але буде зобов’язана за свій рахунок надати час для відповіді всім іншим кандидатам на окрузі, які можуть спростувати інформацію про “єдиного узгодженого” (ст. 74 Закону). А загалом, представникам кандидата варто було б звернутися до суду і в рамках передвиборчого спору отримати рішення суду про заборону поширення недостовірної інформації», – сказала медіаюрист. Тетяна Котюжинська нагадала, що відповідно до ст. 74 закону про вибори, засоби масової інформації не несуть відповідальності за зміст передвиборної агітації, яка була розміщена відповідно до угод із замовниками.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *